AKP Alevi Oylarına Oynuyor

AKP Alevi Oylarına Oynuyor

AKP ALEVİ OYLARINA OYNUYOR Çok sayıda yurttaşın katılımı ile İstanbul İçerenköy Pir Sultan Abdal Derneği yeni binasının temel atma...

A+A-

AKP ALEVİ OYLARINA OYNUYOR AKP ALEVİ OYLARINA OYNUYOR

Çok sayıda yurttaşın katılımı ile İstanbul İçerenköy Pir Sultan Abdal Derneği yeni binasının temel atma törenindeydim. Genel Başkanı Kazım Genç törendeki açılış konuşmasında ;

Son yıllarda ne yazık ki  laiklikle ilgili kurumları teker teker alıyorlar. AMA ŞUNU ÇOK İYİ BİLSİNLER ki, Aleviler asla yollarından dönmeyecekler, teslim olmayacaklardır. Cumhuriyetin genel değerlerini  kaldırmaya çalışanlar ABD ve AB'nin senaryolarını bizlerin üzerinde oynayamayacaklardır.

Tüm Orta Doğu  halklarının barış içerisinde yaşamalarını diliyoruz. ABD ve AB şiddetten vazgeçsinler diyoruz. Biz yüzyıllar boyunca Alevisi sünnisi, Çerkezi, Lazı ile birlikte yaşıyoruz.

Canlar;

Aleviler tarih boyunca ne katliamlar yaşadılar. Biz yaşadıklarımızı unutmadık. Son olarak ta Madımak katliamı ve onları yapanları unutmadık. Bizim nereye oy vereceğimiz bellidir. Pir Sultan Abdal Derneği AİHM'ne kadar götürüldü. Bunu tartışmayalım artık. Cem Evleri bizim ibadet yerlerimizdir. Vaz geçmeyeceğiz. Demokrasiden, laiklikten asla vaz geçmeyeceğiz ve ödün vermeyeceğiz. Başbakan Erdoğan bizi yemeye çağırıyor. Biz o günlerde yemeyiz içmeyiz. O günler bizim matem günlerimizdir. Kendisi bunu bilmiyor mu?

"Her toplumdan, her kesimin içinden (çamur) çıkar. Ama bu çamuru da herkes bilir" Birkaç Alevinin yoldan sapması tüm Alevileri bağlamaz..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son dönemlerde mi Alevileri hatırladı  "Bu Alevi aşkı nereden geldi. Daha düne kadar Cem Evlerine (cümbüş evleri) diyorlardı. Biz bu ilginin sebebini biliyoruz. Ama kimse boşuna niyetlenmesin. Aleviler, her zaman cumhuriyetin yanında olacaktır" dedi.

Başkan bu sözleri ile çok büyük bir alkış alarak platformdan indi.

Sonra Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk  konuşma yapması için davet edildi. Kadıköy de kültürün yaygınlaşmasında ve güzelleşmesindeki ve de diğer sosyal katkılarından ötürü çok sevilen ve 3 dönemdir Kadıköylülerin bırakmadıkları başkan, kısa ama çok güzel bir konuşma yaptı.

Özetle  ;

"Bu temeli atmakla Atatürk'ün izinde yürüyoruz. Kadıköy demokrasinin kalesidir. Eğitim kemirildi bitirilmeye çalışılıyor. Biz bu oyunlara gelmeyiz. Kültür evleri açmaya devam edeceğiz" dedi

Benim en çok hoşuma giden sözü de, İNSANLARA YAKMAYI DEĞİL, SEVGİYİ ÖĞRETECEĞİZ… oldu. Bravo başkan, helal sana. Gerçekten de kültüre bu kadar değer veren başkanı Kadıköy sanırım kolay kolay bırakmayacaktır. CHP. İst. İl başkanı Sn. Gürsel Tekin de oradaydı. Etrafı sevgi çemberi ile çevrilmişti genç il başkanının. Senin de yolun açık olsun başkan. CHP. Kadıköy İlçe Başkanı Sn. Türer Ercan ve daha kimler yoktu ki saymakla bitmez. Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Kayhan da kısa bir konuşma ile  :

Yaşamları boyunca  Mustafa Kemal'in Devrimlerine düşman olanlar bu gün Alevileri parçalamak istiyorlar.Oysa ki barış yolları kültürden geçmektedir. Kültürün yaşaması için hepimizin bu değerlere sahip çıkmamız gereklidir dedi.

Bu arada İst. Milletvekili Bayram Meral'le ve ve eski  SHP milletvekili  sanatında tek olan değerli sanatçı arkadaşım Arif Sağ ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fethi Bölükgiray ve diğer Alevi arkadaşlarla görüşmeler yaptım. Ortak görüşleri şu idi.

 AKP Alevi Oylarına Oynuyor

Bayram Meral- İktidar Emevi zihniyeti ile hareket ediyor. Bunun bir adım ilerisi İran'dır. Başbakan bu işleri bıraksın da, kendi işlerine baksın. Aleviler kendi meselelerini kendileri çözerler.

Aklı sıra Alevileri Sünnileştirmek istiyor. İhanet içerisinde olanları kullanıyor. 

AKP Alevi Oylarına Oynuyor

Arif Sağ-  Alevilerin üzerindeki sol imajı duruyor. AKP bundan rahatsız. İzzet Doğan'ı ön plana atıyor. AKP, Alevi kökenli isimlerden Reha Çamuroğlu (İstanbul), Hüseyin Tuğcu (Kütahya) ve İbrahim Yiğit'i (İstanbul) 22 Temmuz'da Meclis'e taşıdı. Ama, Alevilik birkaç kişinin tekelinde değildir. Büyük bir toplumun kaderini  birkaç kişi belirleyemez. Gerekirse, yurt dışında ve içindeki tüm kurumlar bir araya gelir karar alarak çözüm üretiriz. Aleviler bu ülkede doğup, bu ülkede yaşıyorlarsa, vergilerini de ödüyorlarsa herkesin olduğu gibi onların da bir takım hakları vardır elbette.

Dernek başkanı Fethi Bölükgiray , Muharrem ayı bizim matem ayımızdır. Biz o ayda yemeyiz içmeyiz. AKP kendi  beynindeki Aleviliği  gerçekleştirmek istiyor. Bu ülkede en büyük sorun işsizlik. Alevi gençleri asgari ücrete zorla iş buluyorlar. Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sadece sünni halkın ihtiyaçları için var olduğunu bunun ya tüm halkın ihtiyaçlarını karşılayan bir yapıya kavuşturulması ya da 'devlet hazinesinden elini çekmesi' gerektiğini anlattı.

Birkaç hanımla görüşmelerimde hanımlar daha ateşliydiler sanki. Bizler, Başbakanın İstanbul  Anakent  başkanı iken Karacaahmet'i yıkmak istemesini, mezarlığın dahi bir kısmını yıkmasını unutmadık unutmayacağız. AKP milletvekili Özbayrak'ın sözlerini de unutmayacağız. Alevilere  Dinayet işlerinden bütçe ayrılması konusunda; Alevilere verirseniz, satanistlerde ister sözlerini de unutmadık. Bizler Atatürk Devrimlerine ve ilkelerine inanan insanlarız bizleri bundan kimse döndüremez" dediler.

Eh, epey bilgi topladım siz Sıcak Gündem okurlarım için. Ben bunları zaten biliyordum da çünkü sık sık bir aradayız biz. Bu günü sizlere de yaşatayım istedim.

Sonradan lokmalar yenildi ayranlar içildi. Ve ardından sanatçılar  konserler verdiler. Ne diyelim hayırlı uğurlu olsun darısı başka cem evlerinin açılmasına…. 

Haber Tarihi : 26.11.2007
Röportaj : Tünay SUER / Sicakgundem.com

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.