AKP, Alevileri bölüyor

AKP, Alevileri bölüyor

AKP, Alevileri bölüyorAlevi oylarını partiye çekmek için yerel seçim öncesi "göstermelik" adımlarla yetinecek...

A+A-

AKP, Alevileri bölüyorAKP, Alevileri bölüyor

Alevi oylarını partiye çekmek için yerel seçim öncesi "göstermelik" adımlarla yetinecek olan AKP, 7 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek Alevi iftarına hükümeti eleştiren Alevi örgütlerini davet etmeyecek. İftara geçen yıldan farklı olarak bu kez gayrimüslim cemaatlerin liderleri de çağrılacak.

Ankara- Yerel seçim öncesinde Alevi kesimin oylarını partiye çekebilmek için “göstermelik adımlar” atan AKP, 7 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek Alevi iftarına hükümeti eleştiren, Aleviliği “İslam içi görmeyen” Alevi örgütlerini davet etmeyecek.

İftara, gayrimüslim cemaatlerin temsilcileri de çağrılacak. Madımak Oteli’ne çözüm arayan AKP’de, otelin Kültür Bakanlığı tarafından satın alınarak kültür merkezi ya da kültürevine dönüştürülmesi formülü üzerinde duruluyor. Yerel seçimler öncesi Alevi açılımına hız veren AKP, yeni yılın ilk günlerinde ikinci Alevi iftarını düzenleyecek. AKP’nin 7 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştireceği Alevi iftarına geçen yıldan farklı olarak bu kez gayrimüslim cemaatlerin liderleri de çağrılacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılacağı iftara, “Aleviliği İslam içinde inanış görmeyen” Alevi örgütleri davet edilmeyecek. AKP’nin organize ettiği ilk Alevi iftarının ardından bazı Alevi örgütleri, iftara katılanları “düşkün” ilan etmişti. İftarda, Başbakan Erdoğan ve AKP’nin Alevi açılımı çalışmalarını yürüten İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu birer konuşma yapacak. İftar için 2 bin 500 kişiye davetiye gönderildi. İftara bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti lider ve temsilcilerinin yanı sıra işadamları ve sanatçılar da davet edildi.

Madımak’a kültürevi

Alevi kesimin zorunlu din dersinin kaldırılması, cemevlerine cami statüsü tanınması önerileri konusunda bir adım atmayı düşünmeyen AKP, yerel seçim öncesi Madımak Oteli sorununu çözmeyi planlıyor.

Otelin Kültür Bakanlığı tarafından satın alınarak “kültür merkezi” ya da “kültürevi”ne dönüştürülmesi hedefleniyor. Binanın bir katının da Sıvas katliamında yaşamını yitiren aydınların fotoğraflarının yer alacağı “anı köşesi” olarak düzenlenmesi formülü üzerinde duruluyor. Bu arada TRT’de muharrem ayı boyunca her gün 10 dakika Alevi programı yapılması planlanıyor.

Cumhuriyet (Ankara Bürosu) - 30 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.