AKP Alevileri yedeklemeyi başaramayacak

AKP Alevileri yedeklemeyi başaramayacak

AKP Alevileri yedeklemeyi başaramayacak Alevi kökenli Milletvekili Reha Çamuroğlu üzerinden Alevileri yedekleme girişimi başarısız olan AKP’nin...

A+A-

AKP Alevileri yedeklemeyi başaramayacakAKP Alevileri yedeklemeyi başaramayacak

Alevi kökenli Milletvekili Reha Çamuroğlu üzerinden Alevileri yedekleme girişimi başarısız olan AKP’nin bu kez de Ehl-i Beyt Vakfı aracılığıyla aynı şeyi denemesi Alevilerden tepki topluyor.

Alevi kökenli Milletvekili Reha Çamuroğlu üzerinden Alevileri yedekleme girişimi başarısız olan AKP’nin bu kez de Ehl-i Beyt Vakfı aracılığıyla aynı şeyi denemesi Alevilerden tepki topluyor.

Gaziantep Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Hayri Hakyol, Alevilerin tek derdinin semah dönmek, cem yapmak olmadığını, Alevilerin bu dünyada insanca bir hayat yaşamak istediklerini belirtti. Hakyol, Aleviler üzerindeki baskıların ve asimilasyon uygulamalarının da bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Laik bir ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurumun olamayacağını söyleyen Hakyol, “Biz devletten maddi yardım istemiyoruz. Ama başka inanç gruplarına da para aktarılmamalı” diye konuştu.

Zorunlu din derslerine de değinen Hakyol, “Biz zorunlu din derslerine her şeyden önce eğitimi gericileştirdiği ve yozlaştırdığı için karşıyız” dedi. Hakyol, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını isteyenlerin yalnızca Aleviler olmadığını, Alevi olmayan kesimlerden de zorunlu din dersine karşı çıkanlar bulunduğunu belirtti. AKP’nin ‘Alevi açılımı’ adı altında Alevileri yedekleme girişiminin daha önce de boşa çıktığını söyleyen Hayri Hakyol, “Alevileri yedekleme düşüncesi her zaman siyasi partilerin gündemindedir ve bu sadece AKP’ye özgü bir şey de değildir. Ama AKP, Reha Çamuroğlu olayında olduğu gibi bu sefer de başaramayacak. Çünkü Alevi toplumu aydın bir toplumdur ve oynanmak istenen oyunun farkında” dedi. Hakyol, Alevilerin birliğini korumak, kültürünü yaşatmak ve geliştirmek için asimilasyonu önleyecek çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Cemevinin mutfağında gönüllü olarak çalışan Medine Kartal da AKP’nin Alevileri bölmeyi başaramayacağını söyledi. 16 yıldır gönüllü olarak cemevinin mutfağında çalışan Medine Kartal, birçok Alevinin geçmişte ülkenin birçok yerinde Alevilere yapılan saldırıların izlerini unutamadıklarını ve korktukları için kimliklerini gizlediklerini belirtti. Medine Kartal, “Bazı gençlerimiz işten atılmaktan korktukları için kimliklerini gizliyorlar. Hatta göze batmamak için camiye giden, namaz kılan Alevi gençleri de var” dedi.

Gaziantep / EVRENSEL - 11 Ekim 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.