AKP Alevilerin taleplerini sulandırıyor

AKP Alevilerin taleplerini sulandırıyor

AKP Alevilerin taleplerini sulandırıyorHABER MERKEZİ - AKP hükümeti, Alevilerin Madımak Oteli “Utanç Müzesi” olsun talebini...

A+A-

AKP Alevilerin taleplerini sulandırıyorAKP Alevilerin taleplerini sulandırıyor

HABER MERKEZİ - AKP hükümeti, Alevilerin Madımak Oteli “Utanç Müzesi” olsun talebini de kabul etmedi. Alevi açılımı kapsamında Alevi örgütlerinin öneri ve taleplerini dikkate almadan çeşitli formüller geliştiren AKP, şimdi de Madımak Oteli'nin girişindeki lokantayı kapatıyor, yerine ticari amaçlı bir mağaza açıyor.

AKP'nin formülüne göre, İskender Lokantası yerine Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nün (DÖSİM) mağazası açılacak. Burada el sanatları ürünleri, kitap ve çiçek satışı yapılacak. Mağazanın bir bölümünde ise Sivas Katliamı’nda yakılan aydın ve sanatçılar için “anı” köşesi oluşturulacak ve “Barış, kardeşlik ve dostlukla acılarımızı paylaşıyoruz” ifadesinin yazıldığı bir plaket asılacak.

Aleviler ise AKP'nin bu formülüne de tepkili... Madımak'ın kapatılmasını ve hiçbir şekilde bir ticari işletmeye dönüştürülmemesini isteyen Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, AKP'nin Aleviler'in taleplerini sulandırdığını savundu:

Gümüş, taleplerinin yerine getirilmesi için önümüzdeki günlerde İstanbul'da milyonların katılacağı bir miting düzenleyeceklerini de duyurdu ve hükümeti taleplerini yerine getirmesi konusunda uyardı.

AKP'nin Alevi açılımında Alevi dedelerine maaş bağlanması ve Kültür Bakanlığı'na bağlı Cemevleri Vakfı kurulması gibi formüller de yer almış ancak bu öneriler Aleviler tarafından kabul görmemişti.

ÖZGÜR RADYO - 3 Ocak 2009 / Cumartesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.