AKP Anayasasına Hayır demek en Hayırlı iştir

AKP Anayasasına Hayır demek en Hayırlı iştir

Anayasa Referandumu Bir Aldatmacadır ve Tek Cevabı Vardır: HayırALEVİ YOL KÜLTÜR DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASIAKP iktidarı tarafından hazırlanan...

A+A-

Anayasa Referandumu Bir Aldatmacadır ve Tek Cevabı Vardır: HayırAnayasa Referandumu Bir Aldatmacadır ve Tek Cevabı Vardır: Hayır

ALEVİ YOL KÜLTÜR DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

AKP iktidarı tarafından hazırlanan ve 12 Eylülde referanduma sunulan ve değiştirlmesi amaçlanan Anayasanın birçok maddesi halkın ortak aklının kabul ettiği maddeler olup bu konuda parlamento içi ve dışında yer alan partilerin de buna itirazı yoktur. Ancak sunuluş biçimi itibarıyla iyi niyetli değildir. AKP iktidarının öznel niyetlerine göre hazırlanan ana maddeleri geçirmeyi amaçlayan ve demokratik içerikli diğer maddelerle süslenen bu değişiklik, tabiri caizse zehrin çikolata kâğıdıyla sunumudur.

Toplumun yararına olan maddelerle AKP’nin gizli gündemine uyan maddelerin bir pakette sunulması iyi niyetli değildir ve bu haliyle bile ‘Hayır’ı hak etmektedir.

12 Eylül darbesinden en fazla nasiplenen toplum kesimlerinin partisi olan AKP, 12 Eylül’den hesap sorma konusunda samimi değildir. Cumhurbaşkanı, darbenin lideri Kenan Evren’i kabul etmemiş midir?

Darbenin liderlerinin yargılanması konusunda AKP samimi olsaydı, diğer partilerin de önerdiği gibi ‘İnsanlığa karşı suçlarda zaman aşımı uygulanmaz’ ifadesini reddetmezdi.

Bu Anayasa AKP anayasasıdır. Parlamento içi ve dışı muhalefetle tartışılarak gündeme getirilmemiştir.

Bu değişiklik önerisi AKP’nin devlete hâkim olmasını sağlayacak hukuk kurumlarını ele geçirme niyetini gizlemektedir. Diğer maddeler toplum yararına gözükse de niyeti gizleyen bir ciladır.

12 Eylül faşizmi, zorunlu din dersi uygulamasıyla ve başka uygulamalarla Türkiye’nin laik ve çağdaş yapısını İslami bir modele dönüştürerek AKP iktidarının zeminini yaratmıştır. Milyonlarca insan ise baskı ve zulümle susturulmuş, muhalefet kanallarının doğal mecrasını kapamıştır. 8 yıldır iktidarda olan AKP hükümetleri, bu konuda bir girişimde bulunmazken, genel seçimlere çok az bir süre kala 12 Eylül faşizmini yargılamanın gündeme gelmesi inandırıcı değildir.

Eğer AKP iktidarı, samimi olsaydı, toplumla ve onun temsilcisi olan siyasal temsilcilerle tartışarak ve uzlaşarak böylesi bir girişimde bulunurdu ve

12 Eylül’ün sorumlularının zaman aşımına uğramadan yargılanmasını sağlayacak olan ve muhalefet tarafından önerilen  ‘İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı uygulanmaz’ ilkesini reddetmezdi.

Demokrasi yanlısı gözüken AKP’nin resmi televizyonu TRT’de hala Nazım Hikmet sansür edilirken bu hükümetin demokratlığına, timsah gözyaşlarına inanmak için çok düşünmeye gerek yok.

Fazla söze de hacet yok.

AKP Anayasasına hayır demek en hayırlı iştir.

AKP’ye hayır, Anayasa değişikliklerine evet diyenler, bir kez daha düşünmelidir ve bir an önce bu değişikliklere hayır diyerek AKP’nin samimiyetsiz girişimlerinin aleti olmamalıdır.

Alevi Yol Kültür Derneği bir sivil toplum kuruluşu olarak toplumun tüm kesimlerini böylesi bir tuzağa karşı uyanık durmaya çağırmakta ve referandumdaki tavrını HAYIR olarak açıklamaktadır.

ALEVİ YOL KÜLTÜR DERNEĞİ

KAYNAK : Alevihaber.com - 25 Temmuz 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.