AKP Avrupa'daki Alevilere El Attı

AKP Avrupa'daki Alevilere El Attı

Alevilerden 3 istekErdoğan'ın, Almanya ziyareti sırasında Avrupa'daki Alevi temsilci Ali Şan Hızlı ile görüştüğü, Hızlı'nın...

A+A-

Alevilerden 3 istekAlevilerden 3 istek

Erdoğan'ın, Almanya ziyareti sırasında Avrupa'daki Alevi temsilci Ali Şan Hızlı ile görüştüğü, Hızlı'nın 'Cemevi, eğitimci ve kadrolu dede' talebinde bulunduğu ortaya çıktı

Ankara'da geçen ocak ayında Alevi iftarına katılarak Alevilerin sorunlarının çözümüne yönelik bir çalışma başlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'daki 850 bin gurbetçi Alevinin sorunlarına da el attı.

Erdoğan'ın, bu ay yaptığı Almanya ziyaretinde Almanya Alevi Dernekleri Birliği Genel Başkanı ve Cem Vakfı Avrupa Temsilcisi Ali Şan Hızlı ile görüştüğü ortaya çıktı. Hızlı, Erdoğan'a, "Burada cemevleri açılmalı. Buraya, çocuklarımıza Alevi inancını öğretecek eğitimciler ve kadrolu dedeler gönderin" dedi.

Köln'de görüşme

Erdoğan, Alevi danışmanı olan İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun da katıldığı Köln ziyaretinde dikkatlerden kaçan bir görüşme yaptı.

Erdoğan, davetli olmasına karşın protesto ederek Ankara'daki iftara katılmayan Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın Avrupa Koordinatörü Hızlı ile Köln'de bir araya geldi. Erdoğan'a Avrupa'daki Alevilerin sorunlarını anlatarak üç istekte bulunan Hızlı, şunları kaydetti:

"Avrupa'da cemevleri istiyoruz, buraya da açın. Çocuklarımızın da iyi yetişmesini istiyoruz. Onun için Avrupa'ya Alevi inancını anlatacak eğitimciler istiyoruz. Kadrolu dedeler de Avrupa'ya gönderilmeli. Avrupa'da yaklaşık 850 bin Alevi var. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu insanlara yardım yapmadı."

Milliyet'in sorularını yanıtlayan Hızlı, görüşmeden Doğan'ın haberi olup olmadığıyla ilgili olarak, "İzzettin Dede'ye, Erdoğan'la görüşeceğimi, Köln Arena'daki buluşmaya katkı sunacağımı söyledim. Kendisi bana 'gitme' demedi. Görüşmede Alevilerin sorunlarının çözümü konusunda Başbakan'ı samimi ve olumlu gördüm" dedi.

ABDULLAH KARAKUŞ Ankara
MİLLİYET  - 23 Şubat 2008

Almanya’da Alevi taleplerini dinlemiş 
 
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Almanya gezisi sırasında Köln’de, Cem Vakfı Avrupa Temsilcisi Ali Şan Hızlı ile görüştüğü ortaya çıktı.

Hızlı, Erdoğan’dan, "Avrupa’da cemevi kurulması, bu cemevleri için dedeler ve çocukların eğitimi için de eğitimciler görevlendirilmesi" konularında yardım istedi. Erdoğan, Köln Arena’da gurbetçilerle buluşması öncesinde ikamet ettiği otelinde görüştüğü Hızlı’yı dikkatle dinleyip not aldı. Erdoğan’ın, gezisinde kendisine eşlik eden Çalışma Bakanı Faruk Çelik’ten de Hızlı’nın ilettiği taleplerle ilgilenilmesini istediği öğrenildi. 

HÜRRİYET  - 23 Şubat 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.