AKP Batman İl Başkanı Yolsuzluktan Aranıyor

AKP Batman İl Başkanı Yolsuzluktan Aranıyor

AKP Batman İl Başkanı Yolsuzluktan AranıyorBatman’da dinlemeye takılan ihale görüşmeleriBatman'daki kamu kurum ve kuruluşlarınca açılan...

A+A-

AKP Batman İl Başkanı Yolsuzluktan AranıyorAKP Batman İl Başkanı Yolsuzluktan Aranıyor

Batman’da dinlemeye takılan ihale görüşmeleri

Batman'daki kamu kurum ve kuruluşlarınca açılan ihaleleri kendi istekleri doğrultusunda yönlendirdikleri gerekçesiyle polisin yaptığı "Zıpkın" operasyonunda gözaltına alınan 14 zanlıdan 7'si tutuklandı Aralarında AKP Batman İl Başkanı Ömer El'in de bulunduğu 4 kişi hakkında ise yakalama emri çıkarıldı

Operasyon kapsamında tutuklanan zanlılardan Ferdi Özdemir ile Batman İl Başkanı Ömer El’in telefon konuşmalarında, “Şıh ile görüşsen iyi olur” diyalogları dinlemeye takıldı.

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, ihaleleri kendi istekleri doğrultusunda yönlendirdikleri gerekçesiyle mahkemeden aldığı izinle, aralarında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki bazı memurlar ve işadamlarının da bulunduğu bazı kişilerin telefonlarını dinlemeye aldı. Polis dinlemenin ardından "Zıpkın" adını verdiği operasyonla 14 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 kalem tabanca, ruhsatsız tabanca, kuru sıkıdan bozma 2 tabanca, 6 şarjör, 161 mermi, 9 milimetre çapında 20 gaz fişeği, kalem tabancaya ait 15 fişek, 2 senet, 1 senet fotokopisi, kaşe ve firmalara ait fiyat teklif mektupları ele geçirildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 14 zanlı önceki gece adliyeye sevk edildi. Hayyam Özdemir, Sermet Özdemir, Ferdi Özdemir, Mahmut Özdemir, Atilla Kaylan, Erdal Vural ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görevli Edip Dursun "İhaleye fesat karıştırarak haksız kazanç sağlamak"suçundan tutuklanırken, diğer zanlılar serbest bırakıldı.

'Şıh ile görüşeceğim'

Operasyon kapsamında, tutuklanan zanlılardan Ferdi Özdemir ile El'in yaptığı görüşme de polis tarafından kaydedildi. Özdemir'in El'i arayarak "Şıh ile görüşsen iyi olur. Onunla işimiz var. Konuşup bizi ara" dediği, El'in de "Tamam, görüşüp size arayacağım. Merak etmeyin" karşılığını verdiği bildirildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, olayda adı geçen El'in de aralarında bulunduğu 4 zanlı hakkında yakalama emri çıkardı. Malatya’da bulunan El, kendisini arayıp zor durumda olan bir kişinin yardım istediğini bu yüzden telefon görüşmesi yaptığını söyledi. El "Operasyon kapsamında arandığımı Cumhuriyet Savcılığı'ndan öğrendim. Pazartesi günü (yarın) Batman’a giderek Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vereceğim” dedi.
 
ARİF ARSLAN Batman DHA
MİLLİYET - 7 Eylül 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.