AKP bir kendine 'Müslüman!'

AKP bir kendine 'Müslüman!'

AKP bir kendine 'Müslüman!' Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını “özgürlük” kavramı ile...

A+A-

AKP bir kendine 'Müslüman!' AKP bir kendine 'Müslüman!'

Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını “özgürlük” kavramı ile açıklayan AKP, din dersinin okullarda zorunlu olmaktan çıkarılması yönündeki mahkeme kararlarına ise farklı yaklaşıyor. Bu duruma karşı çıkan çeşitli kurumlar, zorunlu din dersine karşı eylem kararı aldı.

Yeni anayasa tartışmalarının tekrar gündeme getirildiği günlerde din derslerinin okullarda zorunlu ders olmaktan çıkarılması için çeşitli kuramlar bir dizi eylem ve etkinlik yapmayı kararlaştırdı. Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube’de konuyla ilgili olarak gerçekleştirilen basın toplantısına, Eğitim Sen, İzmir Öğrenci Velileri Derneği ve İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu üye ve yöneticileri de katıldı.

Kurumlar adına ortak yapılan basın metnini okuyan Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin, Danıştay’ın ve AİHM’in zorunlu din derslerini hukuka ve din-vicdan özgürlüğüne aykırı bulduğu kararlarını hatırlattı. Özcan, İzmir Devlet Malzeme Ofisi Lisesi’nde 3 tane imamın din dersi vermeleri için atandığını aktardı. Açıklamada yapılacak eylem ve etkinliklerle ilgili bilgiler verildi. (İZMİR)

EVRENSEL - 08.10.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.