AKP bu anketi ne yapacak?

AKP bu anketi ne yapacak?

AKP bu anketi ne yapacak?İstanbul'da ev ev dolaşıp soruyorlar: Ne kadar müslümansınız, mezhebiniz ne?Yerel seçimler yaklaştıkça...

A+A-

AKP bu anketi ne yapacak?AKP bu anketi ne yapacak?

İstanbul'da ev ev dolaşıp soruyorlar: Ne kadar müslümansınız, mezhebiniz ne?

Yerel seçimler yaklaştıkça partiler arası rekabet kızışıyor. Ardı ardına anketler piyasaya çıkıyor. Yapılan her anketten de farklı sonuçlar çıkıyor. Seçimlere kadar bu kargaşa da bitmeyecek gibi görünüyor.

Seçimler öncesi bir anket haberi de AKP'den geldi. İstanbul'da ev ev dolaşarak anket yapan AKP'liler, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Kadir Topbaş için kamuoyu yoklaması yapıyor. Buraya kadar bir sorun yok. Ancak ankette sorulan sorular "AKP bu anketi ne yapacak" fikrini akıllara getiriyor.

TOPBAŞ MI KILIÇDAROĞLU MU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından PollMark şirketine yaptırılan anket rutin sorularla başlıyor. Deneklere önce adı, soyadı, telefon numarası, medeni hali ve mesleği soruluyor. AKP İstanbul'daki çekişmenin Topbaş-Kılıçdaroğlu arasında geçeceğinden o kadar emin ki "Yerel seçimlerde kime oy vereceksiniz" sorusunun cevap seçeneklerinde sadece Topbaş ve Kılıçdaroğlu'nun ismi geçiyor. MHP'nin, Saadet'in esamesi bile okunmuyor.

NE KADAR MÜSLÜMANSINIZ?

Ev ev dolaşarak yapılan bu anketin en ilgi çeken sorularından biri ise "İslam dini sizin için ne kadar önemli" Şıklara ise çok önemli, önemli vs.. diye bir önem sırası konulmuş.

ALEVİ MİSİNİZ SUNNİ Mİ?

Ankette ilgi çeken diğer bir soru ise "Mezhebiniz" sorusu. Aslında sorudan daha ilginç olan yine seçenek kısmı. Mezhebin sorulduğu sorunun cevap seçeneğinde sadece 3 seçenek var. "SUNNİ MİSİNİZ, ALEVİ MİSİNİZ ve fikrim yok." Sorunun teknik olarak soruluş biçiminden tutun da, sorarken ardında yatan zihniyete kadar düşününce, "Yerel seçim anketinde neden böyle bir soru sorulur."sorusu akıllara getiriyor.

AKP BU ANKETİ NE YAPACAK

Bu anketle tam olarak ulaşılmak istenen sonuç ne? Soruları ve cevapları düşününce bu anket bir fişleme anketi. Kişinin adından, ne kadar Müslüman olduğundan tutun, oturduğu yer, hangi mezhepten olduğuna kadar birçok bilgi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eline geçecek.

ENSONHABER.com - 06 ŞUBAT 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.