AKP, CHP'yi Kiminle Vurmak İstiyor!

AKP, CHP'yi Kiminle Vurmak İstiyor!

AKP, CHP'yi Kiminle Vurmak İstiyor!   AKP, ‘Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’i Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu...

A+A-

AKP, CHP'yi Kiminle Vurmak İstiyor!  AKP, CHP'yi Kiminle Vurmak İstiyor! 
 
AKP, ‘Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’i Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ve İstanbul Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Burhanettin Yılmaz ile vurmaya hazırlanıyor. 
 
Yaklaşan genel seçimde milletvekili listelerinde yeni yüzlere yer vererek vitrin yenilemeye hazırlanan Ak Parti Fikri Sağlar, Zülfü Livaneli ve İstemihan Talay’dan sonra, arkalarında örgüt gücü olan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ve İstanbul Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Burhanettin Yılmaz’ı aday olmaları için ikna etme arayışına girdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğe gelmesi ve Gürsel Tekin’in partide ikinci adam olmasıyla, Kars ve Alevi seçmeninin CHP’de kilitlenmesi AKP’yi yeni arayışlara itti. 12 Haziran seçimlerinde İstanbul’da CHP’nin omurgasını kırmak için özel bir çalışma başlattı. Yapılan bu özel çalışma ile AKP, partinin yıldızının en az barıştığı kesim olan Alevilerle ilgili özel bir çalışma yürütecek ve Tekin faktörünü de dikkate alacak.

Bu parlamentoda AKP’nin halen 336 kişilik grubu içinde yalnızca 3 Alevi milletvekili bulunuyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Alevi açılımının başlangıcından bugüne danışmanlığını yürüten Alevi milletvekili Reha Çamuroğlu, daha sonra “kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediğini” belirterek, Alevilere yönelik çalışmaların dışında kaldı. Alevi açılımını ise Devlet Bakanı Faruk Çelik ile yine Alevi milletvekili İbrahim Yiğit yürüttü. AKP’nin üçüncü Alevi milletvekili Hüseyin Tuğcu ise açılım çalışmalarında hiç yer almadı.

AKP yönetimi, bu seçimlerde milletvekili listelerinde örgütlü ve popüler aday sayısını arttırmayı amaçlıyor. Bazı toplum kesimlerine göre Alevilerden partiye adaylık için başvurular olmaması, adaylık konusunda sıkıntı yaratıyor. Partide, “Kılıçdaroğlu’nun liderliği sonrası Aleviler daha çok CHP’ye kilitlenme eğilimine girdi” değerlendirmesi çerçevesinde de seçimlerde Alevi adayların büyük önem taşıdığı belirtiliyor. AKP, alevi aday sıkıntısını aşmak için Fikri Sağlar, Zülfü Livaneli ve İstemihan Talay’dan sonra, arkalarında örgüt gücü olan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanlı Turgut Öker ve İstanbul Dernekler Federasyonu Burhanettin Yılmaz’ı adaylaştırarak alevi ve Tekin sorununu çözmek istiyor.

Alevi örgütlerinin AKP’ye karşı tavırları da dikkate alınarak, 10-15 Aleviyi ve iki federasyon başkanını listelere koyarak, seçimde Alevi toplumuna mesaj vermeyi planlıyor.

Alevi adaylarla birlikte seçim kampanyasında “Alevilere yönelik açılım yapan tek iktidar biziz. Madımak sorununu hallettik. Din dersi sorununu da çözüyoruz” mesajlarıyla Alevilerden oy istenecek. AKP, milletvekili çıkaramadığı tek il olan Tunceli’de de Alevi adaylarla seçime girmeyi planlıyor.

ERDOĞAN VEKİLLERİ "ANKETLE" BELİRLEYECEK

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2011 genel seçimleri için milletvekili listesini, kendi talimatıyla hazırlattığı özel bir anketle belirleyeceği öğrenildi.

Ankette, "mevcut milletvekillerinden memnun musunuz, listede kimleri görmek istiyorsunuz, önereceğiniz isimler var mı, neden" şeklinde sorular yöneltildi. Erdoğan kendi kriterlerinin yanı sıra oluşturacağı milletvekili listesinde seçmene, "her şey genel başkanın iki dudağı arasında değil" mesajını da verecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 genel seçimleri için milletvekili listesini yaptırdığı özel bir anketle belirleyecek. Oluşturacağı milletvekili listesinde seçmenin nabzını da yoklayan Erdoğan, yaklaşık 10 sorudan oluşan ankette seçmene ilginç sorular yöneltti. Ankette, "mevcut milletvekillerinden memnun musunuz, listede kimleri görmek istiyorsunuz, önereceğiniz isimler var mı, neden" şeklinde sorular yöneltildi. Erdoğan kendi kriterlerinin yanı sıra oluşturacağı milletvekili listesinde seçmene, "her şey genel başkanın iki dudağı arasında değil" mesajını da verecek.

GÖKTAŞ ŞAKAR / TURKTIME - 9 Mart 2011

İLGİLİ HABERLER:

Öker'den AKP Adaylığı Haberine Sert Tepki

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.