AKP dava sonrası yoğurdu üfleyerek yemeye başladı

AKP dava sonrası yoğurdu üfleyerek yemeye başladı

AKP dava sonrası yoğurdu üfleyerek yemeye başladıAKP Genel Başkan Yardımcısı Sözen’in hazırladığı ‘gençleri koruma kanun...

A+A-

AKP dava sonrası yoğurdu üfleyerek yemeye başladıAKP dava sonrası yoğurdu üfleyerek yemeye başladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Sözen’in hazırladığı ‘gençleri koruma kanun teklifi partide ‘yeni bir kapatma davası için delil olabilir’ endişesi yarattı

ANKARA - AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’in Anayasa Mahkemesi partisine ‘laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği’ gerekçesiyle uyarı verdikten kısa bir süre sonra gündeme getirdiği ‘gençleri koruma yasası’ parti yönetiminde ‘yeni bir dava için delil olabilir’ endişesi yarattı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Sözen’i “Bu tür çalışmaları önce parti yönetimiyle paylaşalım. Gereksiz tartışmalardan kaçınalım” diye uyardı. AKP Genel Sekreterliği ise alışılmışın dışında bir açıklama yaparak, söz konusu teklifin Sözen’in kişisel çalışması olduğunu duyurdu. Konunun AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) ele alındığını da belirten Genel Sekreterlik, “Taslakta yer alan hususların partimiz tüzük ve programı ile uyumlu olmadığı, partimiz yetkili organları tarafından benimsenmediği ve onaylanmadığı, belirlenmiştir” dedi.

Başsavcı yakın takipte

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AKP hakkında açtığı kapatma davasını geçen ay sonuçlandırmıştı. AKP’nin ‘laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğuna’ hükmeden mahkeme bu durumun kapatma gerektirecek düzeye ulaşmadığı sonucuna varmıştı. Mahkeme, AKP’ye verilen Hazine yardımının yarı oranında kesilmesine karar verirken Başsavcı’nın AKP’yi izlemeye devam edeceği belirtilmişti.

Bu kararın ardından gözler AKP’ye çevrilmişken, Edibe Sözen’in geçen hafta basına yansıyan yasa teklifi büyük tartışma yarattı. Porno yayın satın alanların TC kimlik numaralarının Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bildirilmesini ve ortaöğretim düzeyindeki bütün okullara ibadethane açılmasını öngören düzenleme önceki gün toplanan AKP MYK’da tartışıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, bu çalışmanın açıklanmasının zamanlamasına dikkat çekerek, “Böyle bir dönemde gündeme getirilmesi yersiz” dedi. Çalışmasıyla ilgili bilgi veren Sözen’se Almanya’da gençlerle ilgili bir çalışma yaptığını belirterek, “Birikimimi aktarmak istedim. Yanlış anlaşıldı. Ben de teklifi geri çektim” dedi. Erdoğan’sa “Bu tür, taslakları önce parti yönetimiyle paylaşalım. Değerlendirdikten ve karar verdikten sonra gerekirse kamuoyuna açıklayalım. Yoksa  gereksiz tartışmalar yaşanıyor. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Herkes ülkeyi gerecek söz ve davranışlardan uzak durmalı. Hepiniz dikkatli olun” dedi.

Genel Sekreterlik: Partiyi bağlamaz

Dün akşam da AKP Genel Sekreterliği yazılı bir açıklama yaparak Sözen’in teklifinin partiyi bağlamadığını ısrarla vurguladı. Açıklamada şöyle denildi:

“Sözen, bu çalışmanın bir kanun teklifi taslağı olduğunu, bir grup basın mensubuyla yaptığı sohbet esnasında konunun açıldığını ve teklif taslağını bizzat kendisinin basın mensuplarına verdiğini, bunun bireysel çalışması olduğunu, çalışma hakkında partinin hiçbir yetkili organının bilgisinin ve onayının olmadığını, taslağa son şeklini verdikten sonra partinin yetkili organlarıyla görüşmeyi düşündüğünü ifade etmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, taslağın Sözen’in bireysel çalışması olduğu, partinin yetkili organlarının bilgisi ve onayı dışında hazırlandığı ve kamuoyu ile paylaşıldığı; bu çalışmanın parti tüzüğü, programı ve parti içi teamüllere uygun bir usulle hazırlanmadığı, taslakta yer alan hususların partimiz tüzük ve programı ile uyumlu olmadığı, partimiz yetkili organları tarafından benimsenmediği ve onaylanmadığı, belirlenmiş ve bu hususların kamuoyu ile paylaşılması uygun görülmüştür.”

NAZİF İFLAZOĞLU
RADİKAL - 13.08.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.