AKP demokraside 'kendine Müslüman'

AKP demokraside 'kendine Müslüman'

AKP demokraside ‘kendine Müslüman’ Kapatılmayla karşı karşıya olan Emekli-Sen üyeleri, yaptıkları eylemle hükümeti protesto...

A+A-

AKP demokraside 'kendine Müslüman'

AKP demokraside ‘kendine Müslüman’

Kapatılmayla karşı karşıya olan Emekli-Sen üyeleri, yaptıkları eylemle hükümeti protesto ettiler.

Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi’nin onadığı kapatmaya karşı Yargıtay’dan karar tashihi bekleyen Emekli-Sen merkez ve şube yöneticileri Çalışma Bakanlığı önünde oturma eylemi yaptı. Sendikalarının kapatılmak istenmesine karşı “Sendikama dokunma. Emekli-Sen kapatılamaz” pankartlı ve AKP’nin emeklileri sürüklediği yoksulluğa karşı dövizler taşıyan Emekli-Sen yöneticileri, polisin uyarısına rağmen bakanlık önüne yürüdüler. Önlerine kurulan polis barikatını da protesto eden emekliler, kendisi de kapatılma ile karşı karşıya kalan AKP’nin “kendine Müslüman” olduğunu, demokratlığının yalnız kendisi için olduğunu ifade ettiler.

SSGSS protesto edildi

Emeklilerin üç kuruşluk maaşlarından sağlık için kesinti yaparken, milletvekillerini gazi mertebesine yükselten Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Tasarısı’nı da protesto eden emekliler, “IMF’ye değil, emeklilere bütçe”, “Emekli-Sen kapatılamaz”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka, emeklilere hesap verecek” sloganları attılar.

Şube yöneticileri bakanlık kapısında oturma eylemi yaparken, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ve bir grup yönetici taleplerini Müsteşar Ahmet Erdem’e iletti. Görüşme sonrası açıklama yapan Beysülen, Müsteşar’ın, “dernek, sendika fark etmez” diyerek, sendika yerine dernek önerdiğini söyledi. Beysülen, Emekli-Sen’in kapatılma sürecinin tamamen antidemokratik, hukuk kurallarının, yasaların çiğnendiği bir süreç olduğunu söyledi.

Gerekli düzenleme yapılsın

13 yıldır hukuksuzlukla uğraştıklarını, lehlerine verilen yargı kararı uygulanmadığı gibi, iktidarın kendi koyduğu yasaları da çiğneyerek, yeni kapatma davaları açtığını kaydeden Beysülen, kapatmaya Gaziantep Muhakemat Müdürlüğü avukatları tarafından açılan davanın neden olduğunu, bununla da hukukun çiğnendiğini söyledi.

Karar tashihi başvurusu yaptıklarını, başvurularının reddedilmesi halinde AİHM’e gideceklerini anlatan Beysülen, kendisi de kapatılma ile karşı karşıya olan AKP Hükümeti’nin Çalışma Bakanı’nın statü yasasını hazırlayarak Meclis’e gönderilmesini istedi. Beysülen anayasada ve yasalarda emeklilerin sendika kurmasına engel hiçbir hüküm olmadığının da altını çizerken, haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Ankara / EVRENSEL - 20 Mart 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.