AKP den sonra MHP ye inceleme

AKP den sonra MHP ye inceleme

AKP’den sonra MHP’ye inceleme   Türbanın serbest bırakılmasına karşı ’çatışma’ uyarısı içeren sert...

A+A-

AKP den sonra MHP ye incelemeAKP’den sonra MHP’ye inceleme 
 
Türbanın serbest bırakılmasına karşı ’çatışma’ uyarısı içeren sert bir açıklama yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP’nin yanısıra MHP hakkında da inceleme başlattı.

AKP ve MHP hakkındaki incelemeler sonrasında Başsavcılık, ’yeterli delil’ olduğu sonucuna varırsa, önce soruşturma başlatacak. Sonra, Siyasi Partiler Yasası hükümleri ışığında ’ihtardan’, kapatma davasına varabilecek yelpazedeki yasal işlemlerin yapılması yoluna gidilebilecek.

BAHÇELİ’NİN DEMECİ

Başsavcılık, MHP’nin, türbanın ilkokullarda bile serbest bırakılmasına ve türbanlı memura kapı aralayacağı eleştirisi yapılan Anayasa’nın 10. maddesindeki değişiklik teklifi ile Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin türbanla ilgili demeçlerini de partinin sicil dosyasına koydu.

AKP DOSYASI

Başsavcılık, medyaya yansıyan İstanbul Haseki ve Vakıf Gureba Hastanesi’nde çalışan türbanlı doktor ve kamu görevlileri ile ilgili görüntüleri de getirtti ve AKP’nin inceleme dosyasına koydu.

RTÜK’TEN İSTEDİ

Başbakan Erdoğan’ın türbanı ’siyasi simge’ olarak nitelediği konuşması ve Esenboğa’daki "Bir cümleyle çözeriz" sözlerinin çözümü de RTÜK’ten resmi bir yazıyla istendi. Erdoğan’ın, türbanla ilgili bütün açıklamaları ile AKP’li belediyelerin laikliğe aykırı eylemleri de AKP’nin inceleme dosyasında yer alıyor.

CHP ve DSP’den destek

YARGITAY’ın bildirisine, CHP ve DSP’den destek geldi. CHP Grup Başkanvekili Suha Okay, "Yargıtay Başsavcısı’nın uyarıda bulunması bir şantaj veya tehdit değil, hatırlatmadır. MHP’nin önerisi ise sorunu çözen bir değişiklik önerisi değil" dedi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise "Başsavcı Yalçınkaya, tehlikeye de dikkat çekiyor. Ancak MHP, sorunu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor" dedi. 

Oya ARMUTÇU
19 Ocak 2008  - HÜRRİYET

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.