AKP Döneminde 4 bin din öğretmeni yönetici oldu

AKP Döneminde 4 bin din öğretmeni yönetici oldu

'Din öğretmeni açığı var' deniyor ama öğretmenler yönetici olarak atanıyorCHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin soru...

A+A-

AKP Döneminde 4 bin din öğretmeni yönetici oldu'Din öğretmeni açığı var' deniyor ama öğretmenler yönetici olarak atanıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun verdiği yanıt, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında 11 bin 674 öğretmen ihtiyacını olduğunu ortaya koydu. Milli Eğitim Bakanı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olan öğretmenlerden 2003-2010 yılları arasında 3 bin 793’ünün öğretmen yönetici olarak görev yaptığını bildirdi.

7 YILDA YAKLAŞIK 4 BİN DİN ÖĞRETMENİ YÖNETİCİ OLARAK GÖREV YAPTI

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olan öğretmenlerden 2003-2010 yılları arasında atanan 109’u bakanlık merkez ve taşra il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü teşkilatında, 3 bin 684’ünün ise eğitim kurumu müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olmak üzere toplam 3 bin 793’ünün öğretmen yönetici olarak görev yaptığını açıkladı.

BİN 129 KONTEJAN AYRILDIM

illi Eğitim Bakanı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında; bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında toplam 11 bin 674 öğretmen açığı bulunduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

“Öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere ataması planlanan 30 bin kadronun il milli eğitim müdürlüklerince yapılan ihtiyaç analizi ve kontenjan dağılımı sonucunda ülke genelinde bin 129 kontenjan ayrılmıştır."

Radikal - (Anka) - 06.01.2011

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.