AKP Gericiliğine Karşı 2 ve 9 Kasım'da Alanlara

AKP Gericiliğine Karşı 2 ve 9 Kasım'da Alanlara

AKP Gericiliğine Karşı 2 ve 9 Kasım'da AlanlaraTürkiye, 2 ve 9 Kasım’da Ankara’da bir meydan okumaya sahne olacak…. Aydınlanmanın...

A+A-

AKP Gericiliğine Karşı 2 ve 9 Kasım'da AlanlaraAKP Gericiliğine Karşı 2 ve 9 Kasım'da Alanlara

Türkiye, 2 ve 9 Kasım’da Ankara’da bir meydan okumaya sahne olacak….

Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın öncü ve simge kurumlarından olan Halkevleri, Amerikancılığın ve gericiliğin simgesi AKP iktidarına karşı alanlara çıkacak. Bir hafta sonra da bu kez Ülkemizin aydınlık yüzü Aleviler Ayrımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık hakkı için aynı alanları dolduracak.

Biliyoruz ki, neo liberal ekonomik politikalardan canı yananlar, gericiliğin katettiği mesafeden rahatsız olanlar 2 Kasım’da Halkevleri’nin çağrısına olumlu yanıt verecek ve alanlarda olacaktır.

İşsizler, yoksullar, gençler, kentsel dönüşüm mağdurları, kadınlar, su hakkı diyenler, barınma hakkı diyenler, sağlık hakkı, eğitim hakkı diyenler, insanca yaşama hakkı diyenler; zorunlu din derslerinden canı yananlar, Madımak Oteli’nin altındaki kebapçı dükkanından vicdanı sızlayanlar yani bu ülkenin onurlu, aydınlık yüzlü insanları yan yana, omuz omuza olacak.

Halkevleri ile aramızdaki kadim dostluğumuzun, AKP’nin gerici zihniyetine karşı mücadelenin ortaklaştırılmasına ilişkin mecburiyetin gereği olarak Aleviler 2 Kasım’da “Aklamıyoruz, Haklıyoruz” mitingine katılacaklar. O alandan yükselecek sesin, tüm yurt sathına yayılması, 9 Kasımdaki Büyük Alevi Mitingine ulaşması Pirsultancıların asli görevleri arasında yer alacak. Türkiye’nin ilerici, demokrat, çağdaş güçleri 2 Kasım’da yeni bir mevzi daha kazanacak. Hiç soluklanmadan 9 Kasım’daki Büyük Alevi Mitinginde demokrasi güçleri bir başka buluşmayı gerçekleştirecektir.

Şu nokta açıktır: AKP’yi aklamamak tam tersine haklamak, O’nun gayri insani, antidemokratik politikalarını ve riyakar demokrasi anlayışını açığa çıkarmak, Alevilerin asla ve asla erteleyemeyecekleri tarihsel görevidir. Aleviler, sağdan ve soldan kimi liberallerin AKP ile ilgili yanılgılarına asla ortak olmayacaktır.

Alevilerin, zorunlu din derslerinden, cemevlerinin yasallaşmasına, Madımak Otelinin utanç müzesi olmasına, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılmasına,  devletin farklı inançlara eşitlik içinde yaklaşımına kadar geniş bir yelpazeye yayılan sorunları bulunmaktadır. 2 Kasım mitingi Alevilerin yaşadığı sorunların, uğradıkları hak gasplarının ve her şeyden önemlisi de taleplerinin yankı bulduğu bir kürsü işlevi görecek ve 9 Kasım buluşmasına moral verecektir.

Dertlerimizin ortak olduğunu bilmek, hepimizi eşit, özgür, demokratik, laik ve aydınlık yarınlara kavuşturacaktır.

2 Kasım’da Kolej Meydanı’nda buluşacağız...

9 Kasım’da Sıhhiye Meydanını dolduracağız...

Fevzi Gümüş
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı

Alevihaber.com - 29 Ekim 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.