AKP Hacıbektaş'da kadrolaşıyor

AKP Hacıbektaş'da kadrolaşıyor

AKP Hacıbektaş'da kadrolaşıyorBir süre önce Hacıbektaş İlçe Devlet Hastanesi’nde 13 yıllık baş hemşire olan Serap Gezer görevinden...

A+A-

AKP Hacıbektaş'da kadrolaşıyorAKP Hacıbektaş'da kadrolaşıyor

Bir süre önce Hacıbektaş İlçe Devlet Hastanesi’nde 13 yıllık baş hemşire olan Serap Gezer görevinden alındı. Yerine ise; Emine Sapmaz getirildi.

Bu değişiklik kimilerine göre normal, kimilerine göre ise; tamamen siyasi bir durum olarak değerlendirildi. 

Hastane Başhekimi ve Hacıbektaş Kaymakamı ile yapılan görüşmelerde söz konusu değişikliğin siyasi olmadığı , “Kurumsal Performans” için “Personel performans”ı, yani verimlilik değerlendirilmesi  sonuçu değişikliğin yapıldığı söylendi. Yani bu değişiklik başhekimliğin normal bir tasarrufu  olarak gerçekleşmişti. Bize söylenen de buydu.

13 yıllık baş hemşirelik  görevini yapan Serap Gezer hemşirenin verimli olmadığı, yerine atanan Emine Sapmaz hemşirenin kurum için daha verimli olacağına olan inançla, başhekim öneriyor, kaymakalık bu öneriye olur veriyor, valilik atıyor.

Açıklamalarda bu yönde idi. Buraya kadar her şey normal sayılabilir. 

Fakat bu değişikliğin normal olmadığını tamamen siyasi olduğunu iddia eden Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Üyeleri, baş hemşire Serap Gezer’in  SES üyesi olduğunu, hiçbir gerekçe gösterilmeden baş hemşirelik görevinden alınıp, yerine Memur-Sen üyesi olduğunu iddia ettikleri ve kayınpederinin ise;  AKP’li olduğunu söyledikleri Emine Sapmaz’ın AKP aracılığı ile baş hemşire yapıldığını dile getirdiler. Hacıbektaş halkından da 1500 imza topladılar.

Hastanedeki bu gerilimli ortamda başhekim ile yaptığımız özel bir görüşmede söz konusu olayla taraf olmadan ilgilendiğimizi, kendisininde bu konuda bir açıklaması olduğu taktirde gazetemizde yayınlayacağımızı, bu görev değişikliğinde AKP’nin her hangi bir şekilde rol oynadığını gösterir belge, kanıt olsaydı “AKP Hacıbektaş da kadrolaşıyor” başlıgını atmaktanda çekinmeyeceğimizi söylemiştim.    

İşte şimdi o başlığı bu sutunda atıyorum:

”AKP Hacıbektaş da kadrolaşıyor”

AKP Hacıbektaş da kadrolaşmak istiyor. Bu konuda çalışıyor. Boş durmuyor. Hastanedeki bu görev değişikliğide öyle görünüyor ki, normal değil. AKP İlçe Örgütü bu görev değişikliğine bulaşmış görünüyor.

Nasıl mı? Söz konusu iddiaları AKP İlçe başkanı ile görüştüm. Kendisi ; Partide başkan vekili olan Hasan Çelik’in bu işlerle uğraştığını ve huzuru bozduğunu söylüyor. Hatta Serap hanım için bir şey yapamadık, ama Fatma hanımın (Hemşire Fatma Dündar’ın) buradan alınmasını önledik, diyor. Huzuru bozduğunu iddia ettiği Hasan Çelik’i de görevden aldırdığını iddia ediyor. 

Hasan Çelik ise; kendisine yöneltilen iddialara yanıt olarak şunları söylüyor; “ Serap hanımın tayini daha önce  Rıfat Kartal Huzurevi’ne çıkartıldı, geri durduruldu. Bu durumu Serap Hanım dahil hemen hemen tüm hastane çalışanları da biliyor. Şimdi ise, İlçe başkanlığı görevine gelir gelmez gücünü kanıtlamak için ben bunlarla çalışamam diye harekete geçiyor ve Emine Sapmaz’ın babası ve kayınpederi ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne telefon ediyor.

AKP İlçe Başkanı Hüseyin Avni Akgöz, Emine Sapmaz’ın babası ve kayınpederi ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne AKP İlçe Örgütü’nde telefon etti. Bu olay benim yanımda olmuştur ve işlemler gerçekleştirilmiştir.”

Öyle görünüyor ki; AKP de bir iç hesaplaşma var ve taraflar birbirlerini  suçluyorlar. Ama gerçek olan şu ki; bu olaylar  AKP  Hacıbektaş İlçe Örgütü’nü bağlar. Yani sorun kişilerin iç hesaplaşaması değil, AKP’nin iç ikdidar kavgasıdır. Bu iktidar olma hırsının en tipik etrafa saldığı pis koku ise; Hacıbektaş Devlet Hastanesi’nde yaşanandır. Bu ise normal değil.. Tamamen siyasi bir olaydır.

Durum kişileri bağlar denecekse o kişişerin siyaset yaptığı zeminde AKP’dir.

Asıl düşündürücü olan; AKP’nin bu çabalarında kaymakamlığın ve başhekimliğin haberi var mıdır? AKP’nin iktidar mücadelesinin hastanedeki yaratmış olduğu gerilim, kaymakamlığı ve başhekimliği zorda bırakmış mıdır? Bilmiyoruz. Bildiğimiz, AKP kadrolaşıyor. Kadrolaşmak istiyor. Gelişmeler ise; toplumu huzursuz ediyor...

Aydın Şimşek  

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy6492 = 'asimsek68' + '@';

addy6492 = addy6492 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text6492 = 'asimsek68' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

6492 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


Sulucakarahöyük Gazetesi /HACIBEKTAŞ - 2 Ocak 2008

AKP Hacıbektaş da kadrolaşıyor

Hastanede Baş Hemşire Serap Gezer’in  başhemşire görevinden alınarak yerine Emine Sapmaz hemşirenin getirilmesi, Hacıbektaş da huzursuzluğu ve kamuoyunun tepkisini doğurmuştu. Hacıbektaşda toplanan 1500 imza ile bu durum Nevşehir Valiliği’ne bilidirmişti.

Özellikle bu görev değişikliğinde AKP Hacıbektaş İlçe Örgütü’nün etkisi olduğu iddiaları  ortamı daha çok germiş ve görev değişikliğinin normal olmadığı ,siyasi olduğu yüksek sesle dile getirilmişti.. Söz konusu iddiaları 17 Kasım dan bugüne kadar araştırdık. AKP İlçe Örgütü’nün birinci dereceden yetkilileriyle görüştük.

İddiaları biz sorduk, yanıtları aldık. İşte  sorular işte yanıtlar..

Röportaj :Aydın Şimşek/ Kayıt çözümü Suavi Cesur.

Sulucakarahöyük/HACIBEKTAŞ

HASAN ÇELİK İLE AYDIN  ŞİMŞEK’İN RÖPORTAJ

Aydın Şimşek: -Sizin için birtakım iddialar var. Birinci iddia ; sizin  kendinizi AKP ilçe başkanı olarak tanıtıp, Hastane de baş hemşire  Serap Gezer’in  görev değişikliği için uğraştığınız iddia ediliyor.  İkinci iddia da şu; yine Hacıbektaş İlçe Devlet Hastanesi’nde görevli  Fatma Dündar hemşirenin  buradan alınması hakkında uğraş verdiğiniz Hacıbektaş AKP İlçe başkanı Hüseyin Avni Akgöz tarafından iddia ediliyor.

AKP İlçe başkanı Hüseyin Avni Akgöz  “ Hasan Çetin ortalığı karıştırdı. Serap hemşirenin görev değişikliğine yetişemedik ama Fatma hanımın yerinde kalmasına müdahale ettik.” Diyor. Siz bu konuda ne diyorsunuz . Zira sizin için ciddi bir iddia söz konusu. 

Hasan Çelik- Öncelikle çok teşekkür ediyorum, böylesine önemli bir konuyu bana aydınlatma fırsatı verdiğiniz için. Konunun muhatabı yani Serap hanımında, Fatma hanımında görev değişikliğinin veya atamasının esas muhatabı il sağlık müdürlüğüdür. Şimdi beni konu ile suçlayan kim? İlçe Başkanı. İl sağlık müdürlüğünü arayın. Sorun. AKP  ilçe başkan yardımcısı Hasan Çelik sizden böyle bir talep de bulundu mu bulunmadı mı? Olay bu kadar basit ve açık. Fatma hanımın tayinin çıkarılması konusunun ilk başvurulması gereken yer İl sağlık müdürlüğüdür. Bana böyle bir iftira atıldı, doğru olup olmadığının ispatlanması da sağlık müdürlüğünden olur, ben bunu yapmadım  telefon edip öğrenebilirsiziniz.

Serap hanımın tayini daha önce  Rıfat Kartal Huzurevi’ne çıkartıldı ve geri durduruldu. Bu durumu Serap Hanım dahil hemen hemen tüm hastane çalışanları da biliyor. Şimdi ise, İlçe başkanlığı görevine gelir gelmez gücünü kanıtlamak için ben bunlarla çalışamam diye harekete geçiyor ve Emine Sapmaz’ın babası ve kayınpederi ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne telefon ediyor.

Aydın Şimşek:  Baş Hemşire Serap Gezer’in yerine getirilen ve şimdiki başhemşire Emine Sapmaz’ın babası ve kayınpederi ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne AKP ilçe başkanı İlçe Örgütü’nde mi telefon etti?

Hasan Çelik: Evet. Bu olay benim yanımda olmuştur ve işlemler gerçekleştirilmiştir. Şimdi bana neden böyle iftira atılıyor? Ben burada ilk göreve geldiğimde parti meclisinin toplantısında dedim ki ben emekliyim, ben 26 yıl devlet kadrosunda görev yapmışım ve hastanede benim bir saygınlığım vardır. Burada görev yapan başhekimler, başhemşireler, hemşireler, müdürler beni çok iyi tanırlar, nasıl bir karaktere sahip olduğumu, nasıl bir insan olduğumu çok iyi bilirler. Hatta sağlık sendikası ve çalışanları hepsi beni iyi tanır. Dedim ki; arkadaşlar burada dürüst ve namuslu işler yapalım, burada hiç birimiz AKP’li değiliz. Bu parti 10 yıllık bir parti ondan önce hepimiz farklı yerlerde idik. Ama şu ortamda hepimiz AKP’liyiz. Düzgün dürüst ve kesinlikle rüşvet konusunda kimseye taviz verilmemesi  için çok ağır konuşmuşumdur yönetimdeki arkadaşlar bunu bilir.

Aydın Şimşek: Nedir bu rüşvet konusu açıklarımsınız?

Hasan Çelik: Biz yeni yönetimi oluşturduğumuzda geçmiş yönetimde bazı yolsuzluklar olduğunu bunu özellikle söyledim. Biz vatandaşa halka kamuoyuna namuslu ve dürüst bir hizmet verelim. Gazetemizi okuyalım, çayımızı içelim, hizmetimizi verelim amacımız bu idi. Sonra baktım gördüm ki, sular kaynıyor, ısınıyor birileri bir şeyler götürmeye çalışıyor ve bunu ben bizzat yakalamışımdır.

Aydın Şimşek:  Nedir bu yakaladığınız biraz  açar mısınız?

Hasan Çelik: Biz hastaneye 2 tane temizlik elemanı almışızdır AKP olarak, ama partiden değil de referans olarak bu insanların işe alınmasını sağladık, şimdi iki kişi orada çalışıyor isimlerini bilmiyorum ama bu iki kişiden AKP İlçe başkanı Hüseyin Avni Akgöz 300.TL para almış mıdır? Aldıysa karşılığında da bir makbuz yada belge vermiş midir?. Bu kişileri işe koyduğu için partiye yardım adı altında 3’er yüzden toplam 600.TL almış mıdır?. Kişiler makbuz istediklerinde bilahare keseriz demiş midir, dememiş midir?

İkinci olarak; partimizin yönetim kurulu 15 kişidir, devlet partiye yapılan hazine yardımını kestiği için paramız olmadığından, 100.TL miz var. 2500.TL de borcumuz var. Çay paramız dahi yok . Yönetim kurulu  kendi aramızda 20’şer TL para topladık, bunu iki kez yaptık, bu ne kadar eder? 600.TL eder. Bu para ile çay şeker alınmıştır. Tlf parası yatırılmıştır, gider olarak belgeleri alınarak dosyaya konulmuştur. Para alınırken belge verilmiş midir? Girdi yapılmış mıdır? Harcamada belge alınıyor, peki bu paralar kimin cebine giriyor?. Buyurun gidelim bakalım böylemi, böyle değil mi?

Üçüncü olarak; yine ben biliyorum, Karaburna Belediye başkanı Yusuf Koçak dan açıktan 250.TL yardım almıştır. İl encümeni Şenay Gök den 150.TL almıştır, fatura kesilmemiştir. Yine 200.TL parti İl encümeni Karaburnalı Ömer Ünal’ dan alınmış, fiş, fatura girdisi yapılmamıştır. Şakir Özsoy’ dan 50.TL alınmıştır yine belge verilmemiştir. Bunların hepsi Hüseyin Avni Akgöz’ün cebine gitmiştir. Bunların hepsini ben bildiğim için ve konuştuğum için bu iftiralar atılıyor. Benim oğlum benim kızım işe girecek gerisi ne olursa olsun diyorlar. Tüm bunları il başkanına ilettim ben hem de yazılı olarak.

Aydın Şimşek:  Peki il başkanı size ne dedi?

Hasan Çelik: Biz gerekeni yaptık, yapacağız dediler. Ben bunların bu usulsüzlüklerini öğrendiğim için, açığa çıkardığım için hiç yapmadığım şeyleri yaptığımı söylüyorlar iftira atıyorlar. Orada çalışan Murat Demirci de bunu biliyor işimden olurum korkusu ile susuyor. Benim partiden bir kuruşluk menfaatim yok , emekliyim maaşım var, evim var, vatandaşlara yardım etmek için, fakir fukaraya yardımcı olmak için çalışmaya geldim, bunu yapalım dedim. Ama maalesef  bunları göremedim partide tartıştık, tartışmamız kavga boyutuna geldi. Daha sonra bu durumlardan haberdar olan bir il yöneticisi geldi bir birimizden özür dilememizi istedi, olayı büyütmememizi yatıştırmamız gerektiğini söyledi. Ziyadesi ile rahatsız olduğum bu durumu partinin konumu itibarı zedelenir diye gazeteye verdirmediler. Benim herhangi bir çıkarım falan söz konusu değil para partinin parası, ben Ahmet’le Mehmet’le Hasan’la Hüseyin’le kötü oluyorum olay bu. Beni gidip İl başkanına bu  Alevi -Sünni ayrımı yapıyor diye kötüleyen Hüseyin Avni Akgöz dür. Ben hayatımda böyle bir şey yapmadım, eğer bu düşüncede olsaydım Hacıbektaş’a ev yapmazdım.

Aydın Şimşek:  Yani siz diyorsunuz ki; Hüseyin Avni Akgöz ben tüm bu yolsuzlukları bildiğim için bana iftiraları atıyor, öyle mi?

Hasan Çelik: Hacıbektaş İlçe Hastanesi 30.000.TL ye boya badana yapıldı, boya badana işi kendisine verilmedi diye İl sağlık müdürlüğüne Şenay GÖK ile gidip Hastanenin Başhekiminin , Hemşiresinin, Müdürünün görevden alınmasını istemiştir, baskı yapmıştır. Bunlar yolsuzluk yapıyor diye şikâyet etmiştir.

Aydın Şimşek: Peki hastane başhekiminin bunlardan haberi varmı?

Hasan Çelik: Hangilerinden haberi varmı?

Aydın Şimşek:  Şimdi siz dediniz ki Emine hanımın babası kayınbabası İlçe başkanı ile parti binasında oturdular İl sağlık müdürlüğüne, Milletvekillerine telefon ettiler, bu durumdan İlçe hastanesi Başhekiminin bilgisi varmı?

Hasan Çelik: Bilemem ben bilgisinin olup olmadığını.

Aydın Şimşek: Yani bu durumda başhekim görev değişikliği için  parti tarafından zor da bırakılmış olabilir mi?

Hasan Çelik: Başhekimin konu ile ilgisinin olduğunu sanmıyorum, değişikliği isteyen parti ilçe yönetimi bunu yapması istenilen kurum da İl sağlık müdürlüğü. Başhekim burada istemiş de olabilir, istememiş de olabilir.

Aydın Şimşek: Başhemşire Emine Sapmaz’ın babası ve  kayınbabası teşkilata gelip, İl’e telefon mu ettiler?

Hasan Çelik:  İle veya Milletvekillerine bir yerlere telefon ettiler, yaptıran ilçe başkanı.

Aydın Şimşek: Siz bunlara tanıksınız yani?

Hasan Çelik:  Tabiî ki ben yanlarındayım. İkinci olarak da ben partiye yeni gelmişim kimi tanıyorum da telefonla iş bitireceğim tayin yaptıracağım. Benim ne derece bir etkinliğim olabilirki.

Aydın Şimşek:  Sizin ilçe başkanı olarak kendinizi tanıtıp bu atamalarda çaba gösterdiğiniz söyleniyor...

Hasan Çelik: Böyle bir şey olabilir mi? Ben partide yeniyim hiç kimseyi de tanımıyorum, İsim olarak biliyorum ama ne Milletvekillerini ne de İl başkanını şahsen tanımıyorum. Hüseyin Avni Akgöz yıllardır partili herkesi bilir tanır, onlarda bunu tanır. 7. Yıldır birbirini tanıya n insanlar kimin sesi olduğunu bilmez mi? Ben İlçe başkanı olduğumu söyleyeceğim beni tanımayacaklar buna kim inanır. Sonra ben Ankara’ya telefon etmiyorum, Kayseriye telefon etmiyorum konuştuğum yer Nevşehir. Burada açık ve seçik sahsıma yönelik iftira var.

Aydın Şimşek: Şimdi şu da söyleniyor . Tabi iddiadır bu, sizin özellikle bu işlerle uğraştığınız için, parti içinin karıştığını buna bağlı olarak da sizi partiden istifa ettirdiklerini söylüyor, İlçe başkanı.

Hasan Çelik:  Hayır, istifamı ben kendim verdim kabul etmediler hatta şu anda yönetim kurulu üyeliğim hala devam ediyor. İl başkanı falan geldiler, yönetimde kalmalısın diye bana baskı yaptılar. Kimse bana istifa et demedi, diyemezde kendim istifa ettim onuda kabul etmediler. Çünkü ben doğru dürüst ve onurlu namuslu bir insanım. Yönetim kurulunu oluşturan 15 kişiden 13’ü beni takdir eder.

Aydın Şimşek: İçe başkanının para yediği, yolsuzluk yaptığı yönündeki iddialarınızı partideki yetkili insanlara söylediniz mi?

Hasan Çelik:  Bu işlerle görevli il başkanı onada gittim söyledim.

Aydın Şimşek: Ne dediler?

Hasan Çelik:  Geliriz bakarız dediler.

Aydın Şimşek: Yani siz diyorsunuz ki ben ne Serap hanımın işi ile nede, Fatma hanımın işi ile ilgilenmedim ilgim ilişkim yok diyorsunuz.

Hasan Çelik: Serap hanım benim 15 yıllık mesai arkadaşım bu zaman zarfında en ufak bir sorunumuz olmamıştır. Sabri Bey benim can ciğer arkadaşım, kardeşim onun eşine karşı nasıl böyle bir şey yapabilirim. Sabri Bey Hacıbektaş da nadirdir, tektir ve saygı duyulan bir insandır. Yani sözün özü ve üzerime atılan tüm bu suçlamaların ve iftiraların nedeni, yaptıkları yanlış şeyleri çıkar ilişkilerini yolsuzluklarını, insanları bir birine düşman etmelerini biliyor olmam, karşı çıkmam. Bunlardan son derece rahatsızlar. Benim ne paraya pula ihtiyacım var ne eve barka, nede işe girecek çocuğum var.  Yanlış yeri seçmişim yanlış insanların yanında yer almışım. Şuna da dikkatinizi çekerim, Parti demiyorum, partiyi kötülemiyorum, kişilerden bahsediyorum. Özellikle de Hüseyin Avni Akgöz den bahsediyorum. Müfettiş çağırılsın inceleme yapılsın defterler kontrol edilsin. Farklı farklı esnaflardan borcumuzun üstünde fazla miktrda fiş alınmıştır. Grekirse bu esnaf arkadaşlarında ismini söyleyebilirim. Ben bu yanlışları tespit ettiğimde karşı durduğumda başkan tekrar götürüp değiştirmiştir.

Aydın Şimşek: Bakın şimdi Serap hanımla Fatoş hanım konusunda sizin üzerinize atılı ciddi iddialar var . Biz bunu haber yapacağız, Şimdi şu açığa çıktı; yapan biz değiliz, Hasan diyorlar...

Aydın Şimşek: Gidin sağlık müdürlüğüne sorun bu tayin işleri ile Hacıbektaş dan kimler uğraşıyor diye.  Bakın en büyük yemin üzerime olsun ben sağlık müdürünü bilmem de tanımam da. Özellikle ne için Sabri beyin hanımı seçildi biliyor musun? Sabri beyin gazete ile ilgisi olduğu için seçildi. Bunu başka kanallara taşımak istiyorlar, neden Sabri beyin hanımı da bir başkası değil. Orada başka 20 tane daha hemşire var. Bir de Yusuf Çelik’e gidin sorun Hacıbektaş ta hastanede 3 tane amirin 3’ünün de  Sünni oldukları gerekçesi ile İlçe başkanı ve Şenay Gök alevi birisi ile değiştirilmeleri konusunda Sağlık müdürlüğüne baskı yapmışlar mı yapmamışlar mı? (3. Amir: Başhekim, Başhemşire, Müdür.)

Aydın Şimşek: Bize bu bilgileri verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.

Hasan Çelik: Ben size ve gazetenize teşşekkür ederim.

Aydın Şimşek  

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy6492 = 'asimsek68' + '@';

addy6492 = addy6492 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text6492 = 'asimsek68' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

6492 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


Sulucakarahöyük Gazetesi /HACIBEKTAŞ - 2 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum