AKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli, Ulusal Kanalı Mahkemeye Veriyor

AKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli, Ulusal Kanalı Mahkemeye Veriyor

AKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli, Ulusal Kanalı Mahkemeye Veriyor  Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı...

A+A-

AKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli, Ulusal Kanalı Mahkemeye VeriyorAKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli, Ulusal Kanalı Mahkemeye Veriyor
 
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, kendisine iftira attığı gerekçesi ile Ulusal kanal hakkında maddi ve manevi tazminat davası açıyor.

AK Parti'nin alevi açılımının bir parçası olarak görülen iftar yemeğinde yemek duasını yapan Meşeli, kendisi hakkında yalan ve iftira içeren yayın yaptığı gerekçesi ile Ulusal kanalı mahkemeye vereceğini söyledi.

Meşeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı iftar yemeğinde yemek duasını yaparak birlik ve beraberlik mesajları vermişti. 11 Ocak tarihinde gerçekleşen iftar yemeğinden bir gün sonra Ulusal kanal Meşeli'nin Sosyal Sigortalar Kurumu'nda çalıştığı dönemde yolsuzluk yaptığını ileri süren haber yaptı.

Meşeli, Sosyal Sigortalar Kurumu'nda 28 yıl görev yaptığını belirterek, 17 yıl önce de kendi isteği ile emekli olduğunu kaydetti. Meşeli, bugüne kadar şeref ve onuru ile yaşadığını dile getirerek, "Benim ne çalıştığım dönemde ne de daha sonra en küçük bir soruşturmam, sabıkam olmamıştır. Bu yayın Alevi iftarına katıldığım için atılmış vicdansızca bir iftiradır." dedi. Çamur at izi kalsın mantığı ile yapılan bu iftiranın hesabını adli merciler önünde soracağını dile getiren Meşeli, "Böyle bir suçum varsa beni neden mahkemeye vermemişler. 17 yıl sonra mı akıllarına gelmiş. Başbakan'ın katıldığı bir iftara benim de katılmam suç mudur?" şeklinde konuştu.

Ulusal kanalın habercilik ilkelerine gölge düşürdüğünü belirten Meşeli, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nı kurduğu 1991 yılından bu yana Aleviliği İslam dışı göstermeye çalışan kesimle mücadele ettiğini hatırlattı. Meşeli, yazılarında, konuşmalarında her zaman birleştirici olduğunu dile getirerek, "Aziz Atatürk'ümüzün laik sosyal hukuk devlet kavramlarına son derece bağlı kaldım. Alevi kardeşlerimizi yüce İslam dinimizden ayırt etmek isteyenlerle, Alevilik İslam dışıdır demek inkarına düşenlerle mücadele etmekteyim." şeklinde konuştu. Meşeli ayrıca 6 yıllık şahsi gayretleriyle Malatya'ya 4.5 milyar YTL değerinde bir kültür merkezi kazandırdığını söyledi.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, kendisini bu yaptıkları güzel faaliyetler nedeniyle kamu nazarında küçük düşürmeye çalışanlar olduğunu ifade etti. Meşeli şunları söyledi: "Benim bu birleştirici tavrımdan rahatsız olanlar var. Benim Aleviğin İslam dışı olduğunu söyleyenlerle mücadele etmemden rahatsız olanlar var. Bana çamur atmak isteyenler var. Ama ben yılmayacağım ve doğru bildiğim yolda olacağım."

Meşeli, Alevi iftarına katılan bazı dernek ve vakıf yöneticilerinin ankesörlü telefonlardan aranarak tehdit edildiğini de açıklamıştı. Her şeye rağmen iftar yemeğinin çok güzel geçtiğini dile getiren Meşeli, iftarı Türkiye tarihinde bir ilk ve başlangıç olarak nitelendirdi.

8sutun - CHA - 30 Ocak 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.