AKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli'den İnciler

AKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli'den İnciler

AKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli'den İncilerAKP'nin Muharrem ayında düzenlediği İftar yemeğinin baş aktörlerinden...

A+A-

AKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli'den İncilerAKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli'den İnciler

AKP'nin Muharrem ayında düzenlediği İftar yemeğinin baş aktörlerinden Hasan MEŞELİ yine sahnede. AKP iftar yemeğinden önce sofra duasını okumak gibi büyük bir himzeti yerine getiren Hasan Meşeli tıpkı iftar sürecinde olduğu gibi yine Zaman Gazetesi'ne demeç verdi, yine Alevilere saldırdı. Hasan Meşeli AKP'nin sahte iftarında şöyle dua etmişti : “Birlik ve beraberlik bozulmasın. Bozanları Allah ıslah etsin, etmiyorsa rezil rüsva etsin.” Görünen o ki Meşeli AKP'yle tam bir BİRLİK VE BERABERLİK yakalamış. Zaman ve Vakit Gazetelerinin Alevilik ile ilgili konularda ilk mikrofon uzattığı isimlerden olan Meşeli'nin bu seferki hedefi ABF Genel Başkanı Ali BALKIZ oldu. Ali Balkız'ın dün Taraf Gazetesi'nde yayınlanan sözlerini çarpıtan Hasan MEŞELİ Alevilere saldırarak hizmette kusuru olmadığını gösterdi. 

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli'nin ismi Ulusal Kanal hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağını açıklamasıyla gündeme gelmişti. Ulusal Kanal Meşeli'nin Sosyal Sigortalar Kurumu'nda çalıştığı dönemde yolsuzluk yaptığını ileri süren bir haber yapmıştı. Meşeli Ulusal Kanal'ı mahkemeye vereceğini yine Zaman Gazetesi aracılığıyla kamuoyuna duyurmuştu. Meşeli, Alevi iftarına katılan bazı dernek ve vakıf yöneticilerinin ankesörlü telefonlardan aranarak tehdit edildiğini de açıklayarak hizmetlerine devam etmişti.

Hasan Meşeli Fettullahçı Aksiyon Dergisi ile 2005 yılında yaptığı söyleşide "Aleviler hacca gidip namaz kılıyorlar mı?" sorusuna bakın nasıl cevap veriyor:

Beş vakit namaz kılan Aleviler var. Binlerce Alevi hacca gidiyor. Alevi cemlerinde içki olmaz. Bu sapıklıktır. Allah, Hz. Muhammed, Hz. Ali, Kur’an, Ehl-i Beyt, 12 İmam diyeceksin, sonra da içki içeceksin. Aksi iftiradır. Bunlar Aleviliği İslam dışına çıkarmak isteyen vicdansızların yalanlarıdır. Bunlar sahtekarlardır. Cem ayinlerinde Peygamber’imiz Hz. Muhammed’dir diyoruz. Bu fikirler ve görüşler Aleviler arasında bir çatışmayı da beraberinde getiriyor. Zaten birbirlerine girmiş durumdalar. Dehşet ve kaygı verici bir durum bu.

Hasan Meşeli "Peki bu konuda siz vakıf olarak neler yapıyorsunuz?" sorusuna bakın ne cevap veriyor:

"Aleviliğin üç ayağının olduğunu insanlara anlatmaya çalışıyoruz: Dini İslam, peygamberi Hz. Muhammed, kitabı Kur’an-ı Kerim’dir. Cami de bizim cemevi de. Bize gelen Sünni kardeşlerimiz var. Kutsal kitabımız okunuyor.

-Semah yaptığınız yerde mi okunuyor?

Elbette. Birkaç gün önce burada Sünni kardeşlerimiz mevlit merasimi düzenledi. Camideki imamımız Muhlis Hoca gelip burada mevlit okudu. Biz biriz. Bizim kaynağımız bir. Sünniler ve Aleviler burada bir araya geliyor. Bazı tabuları yıkmaya çalışıyoruz. Cami imamının cemevinde Kur’an okuması özlediğimiz bir tablodur."

"Alevi ve Sünnileri birbirine düşürmek isteyenler mi var?" sorusuna verdiği cevap çok çarpıcı:

Tabii ki... Ortalığı karıştırmak isteyenler var. Bunun için çalışan art niyetliler var. Madımak’ta sizi yaktılar diyerek insanların bilinçaltına kin ve nefreti yerleştiriyorlar. İşte Sivas Madımak, işte Gazi diyorlar.

HASAN MEŞELİ'NİN ALİ BALKIZ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI:

Reenkarnasyon teziyle Aleviliği İslam dışına çekmek istiyorlar
 
Hz. Ali'nin Atatürk olarak geri döndüğünü savunan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'a Alevilerden tepki geldi. 
 
Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, çok tanrılı dinlerden esinlenen bir kısım kimselerin Aleviliği İslam dışına çekmek için bu tür söylemlerde bulunduğunu ifade etti. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, dün Taraf gazetesine verdiği röportajda, Alevilikte reenkarnasyon inancının bulunduğunu iddia ederek Hz. Ali'nin Atatürk olarak döndüğünü öne sürdü. Balkız'ın açıklamalarına sert tepki gösteren Meşeli, bazı vakıf, dernek ve yazarların kendi kafalarına göre Alevilik yorumu yaptığını belirtti. Alevilikte reenkarnasyon inancı olmadığını dile getiren Meşeli şöyle konuştu: "Reenkarnasyon, Mani, Mazdek, Brahma gibi çok tanrılı dinlerin inanışıdır. Aleviliği İslam dışına çekmek için bu görüşler ortaya atılmakta ve Alevilik yerden yere vurulmaktadır." Alevilerin Hz. Ali'yi de Mustafa Kemal Atatürk'ü de çok sevdiğini vurgulayan Meşeli, Hacı Bektaş-ı Veli'nin öğretisinde böyle bir şey bulunmadığını ifade etti.

Çetin Çiftçi, Malatya / ZAMAN - 02 Eylül 2008, Salı

İLGİLİ HABERLER :

AKP İftarının Baş Aktörlerinden Hasan Meşeli, Ulusal Kanalı Mahkemeye Veriyor

'Muharrem iftarı'na Alevilerden ilgi yok

Alevisiz Alevi iftarı?

AKP İftarı Yapıldı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.