'AKP İl Binası hemen yıkılsın'

'AKP İl Binası hemen yıkılsın'

'AKP İl Binası hemen yıkılsın'AKP İstanbul İl Başkanlığının üzerinde bulunduğu tekkenin peşini bırakmıyorlar.CHP AKP İstanbul İl...

A+A-

'AKP İl Binası hemen yıkılsın''AKP İl Binası hemen yıkılsın'

AKP İstanbul İl Başkanlığının üzerinde bulunduğu tekkenin peşini bırakmıyorlar.

CHP AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın Karaağaç tekkesi üzerinde olduğunun belirlenmesi için Meclis araştırması istedi.

CHP İstanbul milletvekili Çetin Soysal: "Alevi bektaşiler açısından önemi tartışmasız olan bu dergahın bulunduğu alanın yapılaşmaya açılması, aleviler üzerindeki baskıcı tutumun devam ettiğini göstermektedir.

Karaağaç tekkesi'nin bulunduğu alanda öncelikle yapılaşmanın ivedilikle önlenmesi gerekir. Kamunun ortak malı olan bu ve benzeri arazilerin kişisel ilişkilere konu edilerek bir rant alanı olarak görülmesine dayanan anlayış derhal bırakılmalıdır. Dergah üzerindeki AKP il binası yıkılmalı ve kazı yapılmalıdır.."

CHP, AKP İstanbul İl Başkanlığının üzerinde bulunduğu Karaağaç Tekkesinin peşini bırakmıyor. AKP İstanbul İl Başkanlığının, Osmanlı döneminden kalma Karaağaç Bektaşi Tekkesi ve bu tekke sınırları içinde Bektaşi Dedelerine ait mezarların bulunduğu alanın üzerinde kurulduğunu söyleyen CHP İstanbul milletvekili Çetin Soysal, "Türk İslam Eserleri Müzesi'nin raporuna rağmen, iki parsele ayrılan arsanın bir parseline otel yapılacaktır.

Diğer parselde yer alan ek bina ise AKP İl Başkanlığı olarak kullanılmaktadır. Karaağaç Bektaşi Dergahı, öncelikle bir kültür varlığı olarak korunması gereken bir yer olmasının yanında, Alevi Bektaşiler açısından da önemi yadsınamayacak bir mekandır. AKP il binası yıkılsın, altı kazılsın ve tarih ortaya çıkartılsın" dedi.

* Soysal, "Alevi Bektaşiler açısından önemi tartışmasız olan bu dergahın bulunduğu alanın yapılaşmaya açılması, Aleviler üzerindeki baskıcı tutumun devam ettiğini göstermektedir. Karaağaç Tekkesi'nin bulunduğu alanda öncelikle yapılaşmanın önlenmesi gerekir. Karaağaç Tekkesi'nin bulunduğu alanın yapılaşmaya açılmasının nedenleri ve bu alandaki yapılaşmanın önlenmesi için alınacak tedbirlerin tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasını istiyoruz" dedi.

Vatan - 30 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.