"AKP ile CHP arasına sıkıştık"

"AKP ile CHP arasına sıkıştık"

"AKP ile CHP arasına sıkıştık" Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç, Türkiye'nin siyasetinin, AKP ve CHP arasında...

A+A-

"AKP ile CHP arasına sıkıştık""AKP ile CHP arasına sıkıştık"

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç, Türkiye'nin siyasetinin, AKP ve CHP arasında sıkıştığını söyledi.
 
Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından düzenlenen “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz” konulu toplantı Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Turgut Özakman Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya konuşmacı olarak Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç ve gazeteci Necdet Saraç katıldı.

Kazım Genç, yaptığı konuşmada, Alevilerin yıllardır demokrasinin ve laikliğin savunucusu olduğunu belirterek, ülkeyi ilgilendiren her konuda söyleyecek sözlerinin bulunduğunu vurguladı.

Ülke siyasetinin, kendilerini sosyal demokrat ve liberal gösteren iki parti arasında sıkıştığını dile getiren Genç, ''Türkiye'nin siyaseti AKP ve CHP arasında sıkıştı. Her iki parti de birbirini topluma karşı bir tehlike olarak gösteriyor. Söz konusu iki parti, toplumu kendi etrafında kenetlemeye çalışıyor. Alevi toplumu, ilk seçimlerde Demokrat Parti'ye, 1999 seçimlerinde DSP'ye oy verdi. Aleviler, yoğun bir şekilde CHP'ye oy veren bir toplum. Aleviler, son 15 yıldır mecburiyetten CHP'ye oy veriyor. Aleviler, CHP'yi kendi haklarını arayan ve savunan bir parti olarak göremiyor. CHP'nin son seçimlerdeki (çarşaf açılımı), (her mahalleye Kuran kursu) söylemleri Alevileri yaraladı'' diye konuştu.

Genç, ülkede ''Aleviler ve siyaset'' konusunun tartışılması gerektiğini savunarak, ''Siyasetin AKP ve CHP dışına taşınması ülkenin yararına olacak. Aleviler, ülkede solun ve sosyal demokrat kesimin yanyana gelmesini istiyor. Ülkenin sorunlarına çözüm getirecek, iktidarı hak edecek bir oluşum gerçekleştirmek istiyoruz'' dedi.
 
Demokratik, laik, özgür bir Türkiye istiyoruz
Necdet Saraç da, bu toplantılar için ‘Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz’ başlıklı bir taslak yayınlandığını ve tartışmaya açıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Taslak’ta ‘Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz’a verilen cevap şöyledir: İnsanlar arasında dil, din, etnik köken gibi ayrıcalıkların ortadan kalktığı, herkesin çok kültürlü bir yapı içinde kendisini özgürce ifade ettiği, düşünce ve inanç özgürlüklerinin önünde hiç bir engelin olmadığı, cinsiyet ayrımcılığının yapılmadığı, şiddetin cezalandırıldığı, toplumun üzerinde asker, polis ve bürokrat baskısının kalktığı, memurların geçim sıkıntısından dolayı ikinci bir iş aramadığı, emeğin saygın ve adaletli ücretlendirildiği, rüşvet almadığı, sağlığın ve eğitimin adil ve ücretsiz olduğu, ekonomik karar alma ve planlama süreçlerinin sendikalarla birlikte planlandığı, halkın her alanda söz sahibi olduğu, insanın merkeze alındığı laik, demokratik özgür bir Türkiye istiyoruz!
 
Eskişehir SONHABER Gazetesi - 26.09.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.