AKP Kankası Ulusalcı

AKP Kankası Ulusalcı

AKP KANKASI ULUSALCI                                       &

A+A-

AKP Kankası UlusalcıAKP KANKASI ULUSALCI

                                                   ALİ YILDIRIM

İNKARCILARIN HACI BEKTAŞ’TA İŞİ NE?

Alevilerde hastalıklı bir durum mu oluştu anlayamıyorum?

Kim Alevilere hakaret ediyorsa,  kim Alevilere yönelik ayrımcılık içerisindeyse, kim Alevileri red ve inkar yolunu izliyorsa, o şahsiyetler, birazcık gülümsediklerinde bizimkilerin aklı mantığı şaşıyor ve o inkarcıları başlarının üstünde taşımaya kalkıyorlar.

AKP hükümeti kadar Alevi varlığına yönelik inkarcı/ayrımcı politika uygulayan bir iktidar daha gelmedi. AKP tarihsel misyonuna, köklerine, genetik kodlarına uygun bir biçimde Aleviliği ve Alevileri yola getirilmesi gereken “sapkınlar” olarak gördüğünü 6 yılı aşan icraatlarıyla tartışmasız bir biçimde ortaya koydu.

AKP’nin Alevilere yönelik tavrı üç sözcükle özetlenebilecek kadar nettir:

Ayrımcılık / Hukuksuzluk / Eşitsizlik…

AKP Aleviliğe yönelik inkar politikasında yalnızca fiilleri ile yetinmedi, her fırsatta Alevilerin bir hakkı hukuku olamayacağını, Aleviliğin bir inanç olarak değerlendirilemeyeceğini, Alevilerin inanç merkezler olan cemevlerinin asla ve asla ibadethane sayılamayacağını en yetkili ağızlardan dile getirdi.

Tüm bunlara rağmen AKP çevreleri ile inkarcılar ile bir flört, hele hele Hacı Bektaş’ın huzurda hemhal olmak nasıl bir tutumdur acaba?

LAİKLİK KARŞITI PARTİ
ULUSALCI BAŞKAN
KOLKOLA

AKP’nin İslamcı bir parti olduğunu başta yabancılar olmak üzere bütün dünya görüyor, saptıyor ve yazıyorlar.

AKP’nin laiklik karşıtı bir odak, laikliği ortadan kaldırmaya yönelik faaliyetler içerisinde olan bir mihrak olduğunu Anayasa mahkemesi açık bir biçimde saptadı.

İslam ve laiklik baktığımızda Aleviler ile AKP’nin dünyaya, insana, evrene bakışının taban tabana zıt olduğu tartışma götürmez bir gerçekliktir.

Alevilik bütün bir insanlık tarihi boyunca özgür olmanın, insan olmanın, hiçbir güce boyun eğmemenin, eşitliğin ve kardeşliğin adı olarak kadimden günümüze akıp gelen bir ırmaktır. Ve esasını 72 millete yani tüm insanlığa ve her bir insana dini, dili, inancı, cinsiyeti, rengi ne olursa olsun hiçbir farklılık gözetmeden bir ve eşit bakabilme ruhu oluşturur.

Oysa karşınızdaki AKP zihniyeti her şeyi kendisine benzetmeye çalışan, kendisinden olmayanları öteki olarak görüp dışlayıp reddeden, hele kendisine karşı onurlu bir karşı duruş sergileyenlere karşı en küçük bir hoşgörü ve tahammül göstermemekle kodlanmıştır.

AKP zihniyetine karşı hukuk düzleminde, haklar özgürlükler düzleminde Alevilerin korumasını sağlayacak olan laiklik ve demokrasi ilkeleridir. Aleviler kendilerini ancak ve ancak laiklik ve demokrasi ilkelerinin tüm boyutlarıyla hayat bulduğu, insanların insanca yaşadığı bir cumhuriyette güvencede hissedebilirler.

Bu nedenledir ki Türkiye’de laiklik olgusunu Alevler kadar içtenlikli olarak, tüm derinliğiyle savunan başka bir kişi ve kurum olmadığını söylemek haksızlık olmayacaktır.

Aleviler ülkemizde varolan durumun gerçek anlamda bir laiklik olmadığını biliyorlar görüyorlar eleştiriyorlar ve gerçek anlamda bir laiklik talebinde bulunuyorlar. Tüm yaşadığımız gericilik felaketlerinin bizzat devletin dini finanse etmesinden kaynaklandığını, gericiliğin bir anlamda devletin eseri olduğunu saptıyorlar.

Aleviler AKP’nin varolan laiklik karşıtı siyasetine ve zihniyetine karşı çıkarken tatlı su solcuları, liberal yalakalar demokrasi adına AKP’yi alkışlamaktan geri durmuyorlar. Peki ya sözde ulusalcılar, ulusalcılık adına mangalda kül bırakmayanlar, sözgelimi Hacıbektaş ilçesinin varolan belediye başkanı?

Bir çırpıda AKP ile nasıl uzlaşabiliyorlar?

Nasıl oluyor da  laiklik karşıtı odağın temsilcilerini mihman olarak baş köşelere oturtabiliyorlar?

BANA AKP KARŞISINDAKİ DURUŞUNU SÖYLE
SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM…

Hacıbektaş Alevilerin Kabesidir.

Hacıbektaş yalnızca bir ilçe merkezi değildir. Oraya ilişkin her tavır, çağırılacak her konuk, söylenecek her söz Alevi toplumunun genel eğilimini, duygularını dile getirmeli, Aleviliğin içeriğine, ilkelerine, yolun esaslarına uygun olmalıdır.

AKP çevrelerine şirin gözükerek ancak ve ancak Alevliğin değerlerini yadsırsınız.

AKP çevreleriyle kol kola olursanız yolun, erkanın kurallarını çiğnersiniz.

Sizi “sapkın” olarak görenleri alkışlarsanız sapkınlığı hak edersiniz!

Hacıbektaş ilçesinin sözde ulusalcı belediye başkanının Alevi toplumunun önderlerine, örgütlerine sırtını dönmesinin ardında AKP kankalığı yaratma çabası olmalıdır.

Bu kankalık ihtiyacı nereden doğmuştur?

Sakın son zamanlarda estirilen fırtına ile bir ilişkisi olmasın!

Şurası nettir:

AKP kankalığının Alevilikle bir ilişkisi yoktur…

İnkarcılığa kucak açarak kendinizi inkar edersiniz!

İnsanlar gelip geçer ve fakat tarih bunların hep kaydını tutar…

Bozatlıhızır yardımcımız olsun!

ALİ YILDIRIM
ALEVİ HABER AJANSI – 14 Ağustos 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.