AKP Laikliğe yeni tanım getiriyor

AKP Laikliğe yeni tanım getiriyor

AKP'den 'vicdanlı laiklik' tanımı   AKP, AB Ulusal Program Taslağı’nda laiklik konusunda tartışma yaratan ifadeler kullandıAKP,...

A+A-

AKP Laikliğe yeni tanım getiriyorAKP'den 'vicdanlı laiklik' tanımı 
 
AKP, AB Ulusal Program Taslağı’nda laiklik konusunda tartışma yaratan ifadeler kullandı

AKP, AB Ulusal Program Taslağı’nda “vicdan özgürlüğüne dayalı laiklik ilkesi” ifadesi kullanılıyor.

Anayasada “kutsal din duygularının devlet işlerine ve politikaya karıştırılmaması” olarak tanımlanan laiklik, AKP hükümetinin hazırladığı AB Ulusal Programı’nda “vicdan özgürlüğüne dayalı laiklik” olarak nitelendiriliyor.

AKP hükümetinin hazırladığı AB Ulusal Program Taslağı üzerindeki tartışmalar sürüyor. Taslağın giriş bölümünde, laiklikle ilgili yapılan vurgular dikkat çekiyor. Taslakta, “Çağdaşlaşmayı temel ilke olarak benimseyen Türkiye, aslında Cumhuriyetin kurulmasından bu yana siyasi, hukuki ve ekonomik alanlarda her zaman bir yenileme hareketinin içinde olmuştur. Modernleşme ve ileri görüşlü reformlarla somutlaşan bu hareket, Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü, en açık ifadesini üniter devlet yapısında bulan siyasi birliği, her türlü dil, din, ırk, cinsiyet ve etnik ayırımın ötesine geçen yurttaşlık bağı ile vicdan özgürlüğüne dayalı laiklik ilkesinin pekiştirilmesi sayesinde güçlenmiştir” görüşü dile getiriliyor.

Cumhuriyet - 23 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.