AKP li Başkana rüşvet tutuklaması

AKP li Başkana rüşvet tutuklaması

AKP’li Başkan’a rüşvet tutuklamasıMersin’de ‘rüşvet, yolsuzluk, uyuşturucu ticareti ve zimmet’ suçlamasıyla...

A+A-

AKP’li Başkan’a rüşvet tutuklamasıAKP’li Başkan’a rüşvet tutuklaması

Mersin’de ‘rüşvet, yolsuzluk, uyuşturucu ticareti ve zimmet’ suçlamasıyla gözaltına alınan merkez Dorukkent Beldesi Belediye Başkanı AKP’li Şükrü Kartal ile kardeşi ve bir belediye personeli tutuklandı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 gün önce yaptıkları ‘Hortum-04’ adlı operasyonda, aralarında Dorukkent Belediyesi’nin de bulunduğu adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda, Belediye Başkanı Şükrü Kartal’ın da ardalarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, uyuşturucu ticareti ve uyarıcı madde kullanmak, zimmet, görevi kötüye kullanmak ve dolandırıcılık’ suçlarına karıştığı ileri sürülen zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 106 tapu, 19 tapu fotokopisi, 153 imar ve pafta krokisi, 4 senet, belde yardım listesi, 102 cinsel uyarıcı hap, 16 cinsel uyarıcı jel, klasörler dolusu yapı ruhsatları ve yapı kullanma izin belgeleri ele geçirildi.

Olayla ilgili 5 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen Belediye Başkanı Kartal ile birlikte 12 kişi mahkemeye çıkarıldı.

Kartal ile birlikte kardeşi Ekrem Kartal ve belediyede muhasebeci olarak görev yapan Gürol Akbaş, ‘rüşvet, zimmet, görevi kötüye kullanma, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak, uyuşturucu ve uyarıcı hap bulundurma’ suçlarından tutuklandı. Diğer 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MUSTAFA İNSAN Mersin DHA
MİLLİYET - 4 Mart 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.