AKP Milletvekili Yiğit, Çamuroğlu'nun İstifasını Değerlendirdi

AKP Milletvekili Yiğit, Çamuroğlu'nun İstifasını Değerlendirdi

AKP Milletvekili Yiğit, Çamuroğlu'nun İstifasını DeğerlendirdiAK PARTİ'NİN ALEVİ MİLLETVEKİLİ YİĞİT, ÇAMUROĞLU'NUN İSTİFASINI...

A+A-

AKP Milletvekili Yiğit, Çamuroğlu'nun İstifasını DeğerlendirdiAKP Milletvekili Yiğit, Çamuroğlu'nun İstifasını Değerlendirdi

AK PARTİ'NİN ALEVİ MİLLETVEKİLİ YİĞİT, ÇAMUROĞLU'NUN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Reha Çamuroğlu'nun Alevi açılımında verilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'ın danışmanlığından istifa etmesiyle ilgili olarak, "Başbakan, Alevi açılımını gündeminden çıkarttığını söylemedi, ben hala umutluyum" dedi. 

AK Parti'nin "Alevi açılımı"nı İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu ile birlikte başlatan AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Çamuroğlu'nun 'genel başkanlık danışmanlığı'ndan sürpriz istifasını değerlendirdi. Alevi açılımını Reha Çamuroğlu ile birlikte başlattıklarını belirten Yiğit, bu çerçevede önce partide Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış başkanlığında toplantı yaptıklarını, bu toplantıda ortaya koydukları görüşlerin ve hazırladıkları raporun Bağış tarafından daha sonra Başbakan'a iletildiğini kaydetti.

Yiğit, "Bizim ilettiğimiz çerçevedeki Alevi açılımına Başbakan da sıcak baktı ve proje başladı. Önce Alevi iftarına katıldı Başbakan. Ancak ardından gelen türban konusu ve kapatma davasıyla gündemin arka sıralarına düştü. Fakat geçtiğimiz günlerde Diyanetten Sorumlu Bakan Sait Yazıcıoğlu ile görüştük. Yazıcıoğlu, Alevi açılımının gündemlerinden kalkmadığını, ancak bu açılım için formül arandığını söyledi. Gelinen noktada gündemin arka sıralarına düşse de Başbakan bize Alevi açılımını gündeminden çıkarttığını söylemedi. Dolayısıyla süreç hala sona ermiş değil. Ben umutluyum" diye konuştu.

SONDAKİKA HABER - 12 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.