AKP Milli Görüş gömleğini çıkaramaz

AKP Milli Görüş gömleğini çıkaramaz

AKP Milli Görüş gömleğini çıkaramazEski AKP milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, türbanlılara...

A+A-

AKP Milli Görüş gömleğini çıkaramazAKP Milli Görüş gömleğini çıkaramaz

Eski AKP milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, türbanlılara eğitim verilmemesini eleştirirken, “Devlette hizmet verenler, devletin öngördüğü kıyafet içinde olacak. Başı örtülü savcı kadın, TRT spikeri görmek istemiyorum” dedi. Akşam gazetesine konuşan Dülger, şu değerlendirmelerde bulundu:

UZLAŞMA MARİFETİ GÖSTEREMEDİ: Benim kızdığım AKP’nin uzlaşma marifeti gösterememesi. AKP’nin tepki uyandıran tarafı şu: Benim annemin, kızımın başı açık. Kim onlara başını örtecek derse, benim leşimin üzerinden geçmesi lazım. Ben gebermeden 5-6 kişiyi haklarım. Bu olamaz, ama ‘Bana öyle yapar mı?’ diye endişe içinde olanı temin edeceksiniz.

“KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ” DEDİM: AKP ile ipleri beyanlarım kopardı.  Başbakan’ın yanına gidip, “Milli Görüş gömleğini çıkardığınıza inanıyorum. Ama biri gelip, Milli Görüş ilkelerini benimse derse külahları değişirim” dedim. Susup, kasaya attı.  AKP’de DP’nin 4 özelliğini aradım: Ölçülü milliyetçilik, ölçülü muhafazakârlık, serbest piyasa ve demokrasi. 1960’dan bu yana bu vasıflarda bir parti gelmedi. AKP, Milli Görüş gömleğini çıkarmadı, çıkaramaz.

ANKARA Milliyet - 18 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.