AKP nin partiye katılım listesi kriz çıkardı

AKP nin partiye katılım listesi kriz çıkardı

AKP’nin partiye katılım listesi kriz çıkardıAKP İzmir İl Başkanlığı, partiye katılan 85 kişinin ismini açıkladı. Ancak listedeki...

A+A-

AKP’nin partiye katılım listesi kriz çıkardıAKP’nin partiye katılım listesi kriz çıkardı

AKP İzmir İl Başkanlığı, partiye katılan 85 kişinin ismini açıkladı. Ancak listedeki 10 kişinin AKP’ye geçmediği ortaya çıktı. ‘Hata oldu’ diyen AKP, yeni bir liste yayımladı

Başbakan Erdoğan, önceki gün Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen AKP İzmir Kadın Kolları 2. Kongresi’nde partiye katılanlara rozet takmıştı. Erdoğan, rozet takma töreninin ardından da yeni AKP’lilerle toplu olarak fotoğraf çektirmişti.

AKP İzmir İl Başkanlığı, pazar günü Başbakan Erdoğan’ın katıldığı törenle partiye geçenlerin isim listesini dün kamuoyuna açıklarken, listede bulunan bazı kişilerin bu durumdan haberlerinin olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine akşam saatlerinde yeni bir liste açıklandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen AKP İzmir Kadın Kolları Genel Kurulu’nda partiye yeni katılan 23 siyasetçiye rozet taktı.

Soldan katılımlar

Yeni üyeler arasında, CHP ve DSP’li eski ilçe belediye başkanları Ali Sözer, Cengiz Bulut ve Ahmet Sarışın da yer aldı.

Rozet takma töreninin ardından yapılan açıklamada, törenin sembolik olduğu ve partiye katılanların gerçek sayısının 3 bin olduğu anons edildi.

Dün öğle saatlerinde AKP İzmir İl Başkanlığı’ndan basın kuruluşlarına içinde partiye katılan 85 kişinin adının bulunduğu bir liste geçildi. Ancak 85 kişi içinden 10 kişinin AKP’ye geçmedikleri, hatta gelişmelerden haberlerinin bile olmadığı ortaya çıktı.

Haberleri yok

DP İzmir İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Şenol Karatepe, DP’li üye Emin Özel, CHP İzmir İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Güngör, Bostanlı Esnaf Sanatkarlar ve İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı Feyyaz Sungur, Eski SHP Foça İlçe Başkanı Bülent Gürkan, işadamları Savaş Mızrakçı, Ahmet İstanbullu, Mustafa Mavitaş, MHP Foça İlçe Başkanı Ahmet Çetin ve eski Yeni Foça Belediye Başkanı Ercan Küçükkaya’nın AKP İzmir İl Başkanlığı’ndan gönderilen basın bülteninde isimlerinin yazmasına karşın olan bitenden haberlerinin olmadığı anlaşıldı.

Haberin yayılması üzerine ise akşam saatlerinde yapılan ikinci bir açıklamada, teknik bir hatadan dolayı bazı isimlerin yanlışlıkla yazıldığı ve listeden çıkartıldığı ifade edildi.

‘Teklif gelmedi’

İl Genel Meclisi DP Grup Başkan Vekili Şenol Karatepe ve Emin Özel kendilerine AKP’ye geçmeleri yönünde teklif dahi gelmediğini, AKP ile DP arasında yapılan protokol şartlarına göre iki parti arasında geçişlerin kabul edilmeyeceğini söyledi.

Karatepe, “Bizim il genel meclisinde koalisyonumuz var. Ancak parti değiştirmemiz söz konusu değil. AKP’den neden böyle bir açıklama yapıldı bilmiyorum” dedi.

Karatepe, daha önce AKP’ye geçtiğini, ancak sonra DP’ye döndüğünü de anımsatarak, “Ben o hatayı bir kere yaptım. Bir daha yapmam” dedi.

‘CHP’de devam’

CHP’li Hüseyin Güngör ise partisinden iktidar partisine geçmesinin mümkün olmadığını belirtti. Güngör, “Babam ’geçersen hakkımı helal etmem’ dedi. Bu yaştan sonra babamı kıramam siyasi yaşamıma CHP’de devam edip CHP’de son vereceğim” diye konuştu.

ÇAĞLAYAN BİLGEN İzmir, TURAN GÜLTEKİN İzmir DHA
MİLLİYET - 11 Mart 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.