'AKP Şaşırma, Sabrımızı Taşırma' dövizine yasak

'AKP Şaşırma, Sabrımızı Taşırma' dövizine yasak

'AKP Şaşırma, Sabrımızı Taşırma' dövizine yasak Malkaralı çiftçiden ‘köylü mitingi’  TEKİRDAĞ’ın...

A+A-

'AKP Şaşırma, Sabrımızı Taşırma' dövizine yasak 'AKP Şaşırma, Sabrımızı Taşırma' dövizine yasak

Malkaralı çiftçiden ‘köylü mitingi’
 
TEKİRDAĞ’ın Malkara İlçesi’nde Tüm Köy-Sen üyesi yaklaşık 300 kişi, çiftçinin toprağına, suyuna, ürününe, sahip çıkmak için ‘köylü mitingi’ düzenlendi.

Miting sırasında yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, eylemcilerin getirdiği dövizleri tek tek kontrol etti ve ‘AKP Şaşırma Sabrımızı Taşırma’ yazılı dövizlerin miting alanına sokulmasına izin vermedi.

Camiatik Mahallesi’ndeki festival alanında yapılan mitingine Tüm Köy-Sen Genel Başkanı Şevki Konur, sendika üyeleri ve yaklaşık 300 çiftçi katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı miting alanında eylemci çiftçiler tek tek aranarak alındı. Burada ayrıca polis ekipleri, çiftçilerin yanlarında getirdikleri dövizleri de tek tek kontrol etti. ‘AKP Şaşırma Sabrımızı Taşırma’ yazan dövizlerin miting alanına sokulmasına izin vermedi. Bunun üzerine Tüm Köy-Sen Genel Başkanı Şevki Konur, polis ekiplerinin yanlarına giderek duruma tepki gösterdi. Ancak buna rağmen pankartın miting alanına girişine izin verilmedi.

‘BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİYİZ’

Mitingde çiftçilere seslenen Tüm Köy-Sen Genel Başkanı Şevki Konur şunları söyledi:

“Biz üretici köylüler bu toprakların sahipleriyiz. Aynı zamanda bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Sömürgesiz, savaşsız ve demokratik bir ülkede yaşamak, üretim yapmak ve paylaşmak istiyoruz. Üreticiler olarak hiç kimseye diyet borcumuz yok. Hele hele patronların tetikçisi durumundaki siyasi partilere ve iktidarlara hiçbir diyet borcumuz yok. Dik duracağız ve onurumuzla emek mücadelemizi ve alın teri mücadelemizi vereceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından miting olaysız şekilde sona erdi.

HÜRRİYET - Selim ŞEN/MALKARA (Tekirdağ), (DHA) 21 Haziran 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.