AKP seçim öncesi Alevilere yine çengel attı

AKP seçim öncesi Alevilere yine çengel attı

AKP seçim öncesi Alevilere yine çengel attı Yerel seçimler yaklaşırken, AKP, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek eliyle...

A+A-

AKP seçim öncesi Alevilere yine çengel attı AKP seçim öncesi Alevilere yine çengel attı

Yerel seçimler yaklaşırken, AKP, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek eliyle Alevilere çengel atmaya çalışıyor. Çiçek Alevi örgüt temsilcilerini kahvaltılı buluşmaya çağırdı.

Henüz yeri ve zamanı netleşmeyen toplantıya Alevi örgütleri ise “seçim öncesi yanlış anlaşılma” kaygısıyla temkinli yaklaşıyor.

AKP Hükümeti, “Alevi Açılımı”, “Alevi İftarı” gibi girişimlerinin ardından, şimdi de seçimlerden önce Alevi örgüt temsilcileri ile bir araya gelmeyi planlıyor. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, araya koyduğu aracılarla Alevi örgütlerin yöneticilerine “çağrıda” bulundu. “Kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelelim, taleplerinizi konuşalım” şeklindeki bu çağrıya Alevi örgütleri ise temkinli yaklaşıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, Cem Vakfı dışındaki Alevi örgütleri temsilcileri, böyle bir toplantıya katılmaya olumsuz bakmıyor, ancak toplantının kahvaltılı olmasını istemiyor.

Biraraya geleceğimiz yer, Başbakanlık ya da başka bir kamu kurumu olsun. Çay, kahve içeriz, tamam ama kahvaltılı toplantı olmasın” diyen Alevi örgütleri temsilcilerinin bazıları, toplantının Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek yerine bizzat Başbakan Erdoğan’la olmasını da istiyorlar.

Alevi örgütlerinin temsilcilerinin temkinli yaklaştığı başka bir nokta da, toplantının zamanı. Alevi örgütlerinin temsilcileri, “Yanlış anlaşılırız” kaygısıyla toplantının yerel seçimler sonrasına alınmasını istiyorlar.

Daha önce Meclis Başkanı Köksal Toptan ile görüşmelerinde AKP’li Alevi Milletvekili Reha Çamuroğlu’na karşı çıkarak, “Çamuroğlu katılırsa biz görüşmeden gideriz” itirazında bulunan Alevi örgütleri temsilcilerinin aynı itirazı Çiçek’le görüşmede göstermeleri beklenmiyor. “Meclis Başkanlığı tarafsız olmalı, o nedenle iktidardan bir milletvekilinin katılması bağımsızlığı zedeler” diye karşı çıktıklarını ifade eden Alevi örgütleri temsilcileri, bu kez siyasi iktidarın istediği milletvekilini toplantıya katabileceğini ancak, toplantının kamu kurumunda olması gerektiğini ifade ediyorlar.

(Ankara/EVRENSEL) - 14 Mart 2009

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.