AKP Sözen'i reddetti

AKP Sözen'i reddetti

AKP Sözen'i reddettiAKP, Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’in hazırladığı, “her seviyede okula ibadethane açılması,...

A+A-

AKP Sözen'i reddettiAKP Sözen'i reddetti

AKP, Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’in hazırladığı, “her seviyede okula ibadethane açılması, pornografik yayın alanların kaydedilmesi” gibi tepki toplayan düzenlemeleri içeren yasa taslağının, partiyle ilgisi bulunmadığı yolunda bir açıklama yaptı.

AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin tartışmaların dinmeye başladığı bir aşamada, kamuoyuna yansıyan teklifin yarattığı tartışma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve parti yönetimini rahatsız etti.

‘Nereden çıktı bu?’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki akşam yapılan AKP MYK’da Sözen’in hazırladığı, tepkiler üzerine geri çektiği “Gençleri Koruma Kanunu Tasarısı Taslağı” da tartışıldı.

Erdoğan’ın ve bazı AKP yöneticilerinin taslağa yönelik olumsuz eleştiriler yönelttiği öğrenildi. Erdoğan, teklifin sahibi AKP Genel Başkan Yardımcısı Sözen’e, “Bu nereden çıktı Edibe Hanım? Haberimiz yoktu. Kanun teklifi olması için ya MYK’da tartışılması gerekir ya da grubun haberi olması gerekir” diye sordu.

Sözen, kendini savundu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Sözen de bunun üzerine kendisini şöyle savundu: “Bu benim kişisel araştırmamdı. Almanya’da böyle bir yasa çıktığını öğrendim. Sonra Türkçe’ye tercüme ettirdim. Daha bu ham metindi. Teklif, şeklini tam almamıştı. Benim hatam bunu bir gazeteciye vermek oldu.”

AKP’den açıklama

AKP Genel Sekreterliği imzasıyla dün yapılan açıklamada, toplantıda “Gençleri Koruma Kanunu Teklifi Taslağı”nın da görüşüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

“Sayın Edibe Sözen, çalışma hakkında partinin hiçbir yetkili organının bilgisinin ve onayının olmadığını kendisinin yanlış anlaşıldığını ifade etmiştir.

‘Bireysel çalışma’

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, ‘Taslağın Sayın Edibe Sözen’in bireysel çalışması olduğu, Partinin yetkili organlarının bilgisi ve onayı dışında hazırlandığı ve kamuoyu ile paylaşıldığı, bu çalışmanın Parti Tüzüğü, Parti Programı ve Parti içi teamüllere uygun bir usulle hazırlanmadığı, taslakta yer alan hususların Partimiz tüzük ve programı ile uyumlu olmadığı, taslağın partimiz yetkili organları tarafından benimsenmediği ve onaylanmadığı’ belirlenmiş ve bu hususların kamuoyu ile paylaşılması uygun görülmüştür.”

ANKARA MİLLİYET - 13.08.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.