AKP Tunceli İl Başkanından İnciler

AKP Tunceli İl Başkanından İnciler

AKP Tunceli İl Başkanından inciler* Alevilerin şu an bir sorunu yok* Bende zorunlu din dersini savunuyorumAKP’den Kamer Genç formülü AKP...

A+A-

AKP Tunceli İl Başkanından incilerAKP Tunceli İl Başkanından inciler

* Alevilerin şu an bir sorunu yok

* Bende zorunlu din dersini savunuyorum

AKP’den Kamer Genç formülü

AKP Tunceli İl Başkanı Açıkgöz yerel seçimlerde belediyeyi DTP’den almakta iddialı: Tunceli’de sol güçlü diyorsunuz ama Kamer Genç, DYP’den girdi ve aldı. Vatandaşlar şahsı nitelikli, güvenilir buldukları zaman kazanılabiliyor.

ANKARA - Gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AKP’nin Tunceli’de iddialı olduğunu söyleyen İl Başkanı Cihan Açıkgöz, Tuncelilerin ‘şahsa’ baktığını savundu. Açıkgöz, “Kamer Genç, DYP’den girdi ve aldı. Demek ki vatandaşlar şahısı nitelikli buldukları ve güvendikleri zaman kazanılabiliyor. Tuncelili, güvendiği zaman partiye değil hizmete bakıyor” dedi. AKP’nin Alevi kökenli tek il başkanı olduğunu söyleyen Açıkgöz, “Alevilerin şu an bir sorunu yok” iddiasında bulundu.

Radikal’in sorularını yanıtlayan Cihan Açıkgöz, büyük bölümü Alevi ve sol geleneğin güçlü olduğu Tunceli’de, AKP’nin nasıl belediye başkanı çıkarmayı planladığını anlattı. AKP’nin “hizmetlerini” Tuncelilere anlatmak için çalıştıklarını söyleyen Açıkgöz, şöyle dedi:

“‘Tunceli’de sol güçlü’ diyorsunuz ama Kamer Genç, DYP’den girdi ve aldı. Demek ki vatandaşlar şahsı nitelikli buldukları ve güvendikleri zaman kazanılabiliyor. Tuncelili, güvendiği zaman partiye değil hizmete bakıyor. Tunceli AK Parti’ye oy verdiği zaman Aleviliğinden ödün vermiş olmuyor ki. AK Parti’nin yönetimde olduğu hiçbir yerde insanların yaşayış şekli ile ilgili bir değişim söz konusu olmamıştır.. Sayın Başbakan bunu her zaman söylüyor; dil, din, ırk, mezhep ayırımı hiçbir şekilde yok.

Dışarıdan konuşanlar

Dışarıda olup ‘Tunceliliyim’ deyip, ‘şunu istiyorum’, ‘bunu istiyorum’ demek kolay. Gel bir de burada yaşa. Burada yaşadığınız zaman sıkıntıyı görüyorsunuz. Buradaki insan da çalışmak, istediği saatte ilçeye gidip gelmek istiyor. Buradaki insan hastane için Elazığ’a, Ankara’ya gidip sürünmek istemiyor. 2002’ye kadar doktor bulamıyorduk.”

Tunceli’nin yüzde 99’unun Alevi olduğunu belirten Açıkgöz, şöyle devam etti: “Ben de Aleviyim. Çok rahat Alevi olduğumu söyleyip, ibadetimi yapıyorum. Dilime, dinime, ırkıma, mezhebime kimse karışmıyor. Diğer vatandaşların da öyle. ‘Alevilik’ derken ne bekliyoruz? Kimsenin ibadetine engel olunuyor mu? Hayır olunmuyor. Olunuyorsa ben buradayım. Türkiye’de 15-20 milyon civarında Alevi var. AK Parti’de tek Alevi il başkanı benim. Bir defa istenen bir şey olacak. ‘Ben şunu istedim ama yapılmadı. Aleviyim diye karşıma şu çıktı’ denecek. Alevilerin şu an bir sorunu yok. İstedikleri gibi ibadet ediyorlar. Alevilik din dersine de girdi. Zamanında ‘Aleviyim’ demek bile sorundu. Aleviler Cumhuriyet’e, laikliğe her zaman bağlı yaşamışlardır.”

Din dersini savunuyor
 
Açıkgöz, Türkiye’de milyonlarca Alevi olmasına karşın AKP’nin neden sadece bir tane il başkanının Alevi olduğu sorusunuysa şöyle yanıtladı: “Türkiye’nin her tarafında yönetimlerde birçok Alevi hemşerilerimiz var. Tunceli’nin yüzde 99’u Alevi. Tunceli’de Sünni kökenli veya başka bir mezhepten birini koymanız kaybetmeniz demek zaten. Mantıken. Tunceli’de olabilecek il başkanı da Alevi olacaktır elbette” karşılığını verdi.

Açıkgöz, din dersinin zorunlu olmasını ise, “Bunun bir ders olmasının kime zararı var? Bilmek kadar güzel bir şey yok. Bilgisiz, cahil insandan korkacaksın. Bilen insandan korkmayacaksın. Bazı çocuklar matematik dersini de istemiyor ona bakarsanız. Öğren bil, zararı yok. Eğer din dersi zorunlu olmazsa, yarın ‘Türkçe’de, fen bilgisi dersi de zorunlu olmasın’ diyecekler” sözleriyle değerlendirdi.

TARIK IŞIK / RADİKAL - 28 Ekim 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.