AKP ve CHP 'Çankaya' için Alevi Aday Arıyor

AKP ve CHP 'Çankaya' için Alevi Aday Arıyor

AKP ve CHP 'Çankaya' için kolları şimdiden sıvadı Ankara'nın yoğun gündemi içinde siyasi partiler 2009 yılında yapılacak...

A+A-

AKP ve CHP 'Çankaya' için Alevi Aday ArıyorAKP ve CHP 'Çankaya' için kolları şimdiden sıvadı

Ankara'nın yoğun gündemi içinde siyasi partiler 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde uygulayacakları stratejiyi de şimdiden belirlemeye başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Temmuz seçimlerinin hemen ardından CHP’nin kaleleri arasında yer alan İzmir ve Çankaya’yı istediğini söylemesi hem CHP, hem de AKP yönetimini hareketlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın, talimatıyla harekete geçen parti yönetimi, Çankaya için kolları sıvadı. Kulislere yansıyan bilgilere göre, AKP yönetimi Çankaya’da Alevilerin oy yoğunluğunu dikkate alarak çalışmalarını bu yönde sürdürdüğü öğrenildi. AKP’nin Çankaya için, özellikle Alevilerden de oy alabilecek ve Alevilere yakın isimler üzerinde durduğu belirtiliyor. AKP yöneticilerinin bazı Alevi dernek ve vakıf yöneticileriyle de zaman zaman görüşerek, nabız yokladığı ifade ediliyor.

CHP’DE KURULTAY BEKLENİYOR

Kurultay süreci devam eden CHP’de ise, yerel seçimlere dönük çalışmalar henüz başlamadı. Mart 2008’de yapılacak olağan kurultay sonrasında oluşacak yeni yönetimin ardından yerel seçimler konusunda izlenecek stratejiler masaya yatırılacak. Buna rağmen, özellikle, Çankaya’da CHP’nin de ciddi bir kan değişikliğine gitmesi bekleniyor.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın performansından memnun olmadığı bilinen parti yönetiminin “daha aktif” bir belediye başkanı arayışı içine girdiği ifade edildi. CHP Genel Sekreteri Önder Sav’la ters düşerek partideki bütün görevlerinden istifa eden CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem’in, Alevi ve Kürt delegeler üzerindeki ağırlığını kullanarak, belirlenecek isim hakkında etkili olmaya çalışacağı ifade edildi.

LEVENT GÖK İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Öte yandan 2004 yerel seçimlerinde Eşref Erdem ve Önder Sav’ı karşı karşıya getiren Levent Gök’ün ismi de şimdiden CHP kulislerinde konuşulmaya başladı. Gök’ün, ilçede sevilen bir isim olmasının yanı sıra, Aleviler’e de yakın olması avantaj olarak yorumlanıyor.

Levent Gök’ün son iki genel seçimde de kıl payı ile milletvekili seçilememesi nedeniyle de parti yönetiminin Gök ismine sıcak baktığı kaydedildi. Gök'ün yanı sıra adı adaylar arasında şimdiden konuşulmaya başlayan diğer bir isim ise Avukat Hikmet Tepe.

Kulislerde konuşulan diğer bir bilgiye göre ise, CHP’nin Doğan Taşdelen ve Haydar Yılmaz’ın ardından yine Alevi kökenli bir aday çıkarabileceği ifade ediliyor.
 
ANKA - HÜRRİYET
31 Aralık 2007

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.