AKP ve MHP türban konusunda anlaştı

AKP ve MHP türban konusunda anlaştı

AKP ve MHP türban konusunda anlaştı…Bu kısa cümle ile duyurulan haber, Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir dönüm noktası...

A+A-

AKP ve MHP türban konusunda anlaştıAKP ve MHP türban konusunda anlaştı…

Bu kısa cümle ile duyurulan haber, Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir dönüm noktası olma özelliğine sahip. Adım adım ilerleyen ABD güdümlü siyasal İslam artık anayasal zırhlar bürünerek geri dönülemez bir yola sokmuştur Türkiye’yi.

Bu,bilinen ve çokça tekrarlanan gerçeği bir kez daha ifade ettikten sonra konunun başka bir yönüne vurgu yapmak istiyoruz: AKP-MHP anlaşması…

MHP’nin türbanın anayasaya sokulması için AKP’den daha radikal çıkışlar yapması kimilerini şaşırttı.

MHP’den anti-emperyalist, ulusalcı hatta yer yer ulusal solcu bir beklenti içine girenlere kötü haberimiz var: daha çok şaşıracaksınız.

Çünkü MHP’nin içine girdiği tutum basit bir oy avcılığı taktiği değildir.

MHP , köklerinde, genlerinde var olan zihniyetle hareket ediyor..

Bu zihniyet 12 Eylül’de “Türk-İslam Sentezi” olarak toplumun üzerine çöktü. ABD güdümlü Türk İslam sentezi, 12 Eylül faşizmi olarak Türkiye’yi esir alırken Alparslan Türkeş, "biz yasaklı, düşüncelerimiz iktidarda" demişti.

Prof. Yalçın Küçük de daha 12 Eylül gelmeden şöyle demişti: “Ordu darbe yapacak, Erbakan’ı yasaklayacak ama Erbakan’dan daha fazla dincilik yapacak”

Bu da gerçekleşti…

Yani Erbakan yasaklı ama dincilik iktidarda, Türkeş yasaklı ama ırkçılık iktidarda…Böylece Kenan Evren, Türkeş ve Erbakan’ı kendi kişiğinde birleştirerek “türk İslam sentezi” olarak sundu bize…

İşte bu Türk İslam sentezi bugün artık daha organize, daha otoriter, daha güçlü bir şekilde asıl sahiplerinin elinde iktidardadır.

MHP –AKP’nin türban ittifakı 12 Eylül’ün gerçek sahipleri eliyle topluma bir kez daha dayatılmasıdır.

Bölyece MHP, Türkiye ayağında AKP eliyle uygulanan ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi içinde gönüllü olarak yer almıştır. Amerikancılıkta AKP ile yarışa girmiştir.

Bu dinci-ırkçı zihniyeti “özgürlük” olarak alkışlayan sözde liberal aydınlara da bir iki sorumuz olacak:

-Din dersi seçmeli olsa ve isteyen bu dersi alsa isteyen almasa, bunun kime ne zararı olacak?

-Bu ders neden öğrencilere anayasa zoruyla dayatılmaktadır. Bugün AKP ve MHP din dersini zorunlu olmaktan çıkaracak bir anayasa değişikliğini getirse, buna CHP ve DTP de destek verir. Böylece Meclis’teki tüm partilerin ittifakıyla bir dayatmadan kurtulmuş olacağız…

Peki neden yapmıyorlar?

Bıkmadan –usanmadan bu soruyu soralım: Neden yapmıyorlar?

29.01.2008
http://www.yonfm.com.tr/

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.