'AKP yargıyı imamlarla doldurmayı hedefliyor'

'AKP yargıyı imamlarla doldurmayı hedefliyor'

'AKP yargıyı imamlarla doldurmayı hedefliyor'Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz’ün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda...

A+A-

'AKP yargıyı imamlarla doldurmayı hedefliyor''AKP yargıyı imamlarla doldurmayı hedefliyor'

Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz’ün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda Alevi üyelerin bulunduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösteren PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, AKP’nin yargıyı imam savcı ve hakimlerle doldurmayı hedeflediğini kaydetti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş yaptığı yazılı açıklamada, Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz’ün ifadelerine tepki gösterdi. Türkiye’yi yönetenlerin imamhatiplileri baş tacı edip, önlerini tam olarak açtığını savunan Gümüş, “Yargıçlar ve savcılar arasında çok Alevi var diye yapılan itirazlar boşuna değil. AKP şimdi bu alanı da tümüyle imam savcılarla, imam hakimlerle doldurmayı hedefliyor” dedi.

Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz’ü siyasileşmiş dinsel ideolojisini ülkeye hakim kılarak, siyasi öncelikleri doğrultusunda kamuoyunu tanzim etmeye çalışan mevcut siyasi iktidara daha fazla yaltaklanmakla suçlayan Gümüş, Aköz’ün, Alevilere ve onların değerlerine saldırmaya devam ettiğini belirtti.

Emre Aköz gibilerin iktidarın pembe dünyasında itiatçı, biatçi ve farklılıklara saldırgan tutumunu yıllardır üzülerek gözlemlediklerini ifade eden Gümüş, “Ayrımcılık almış başını gidiyor. Emre Aköz çıkıp Alevilere fütursuzca ‘Sen kim oluyorsun da yüzde 15 nüfus ile önemli bir kurumda yüzde 50 temsil ediliyorsun’ diye yazabiliyor. Çünkü bunların zihniyeti böyle” diye kaydetti.

Açıklamasında, “81 ilin valisinden kaçı Alevi? TBMM’de Alevi bakan var mı? Müteşarların kaçı Alevi? YÖK üyeleri içinde Alevi var mı? 100 bin kişilik Diyanet’te kaç tane Alevi var? Sahi, evrim teorisi yerine yaratılış teorisini öne çıkaran TÜBİTAK’ta Alevi var mı?” sorularını soran Gümüş, “Dün darbeci olan, bu gün demokrasi kahramanı kesilenlerin önce Maraş Çorum ve Sivas Katliamı ile yüzleşmeleri, hangi çirkin yüzle karşılaşmaktan korkmadan aynaya bakmaları ve bütün Türkiye’den özür dilemeleri gerekir. Gerisi lafı güzaftır” dedi.

ANF NEWS AGENCY / 30 Temmuz 2009 ANKARA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.