AKP ye Alevi öfkesi

AKP ye Alevi öfkesi

AKP'ye Alevi öfkesi   İSTANBUL - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin (PSAKD) Kadıköy'de organize ettiği mitinge katılan...

A+A-

AKP ye Alevi öfkesi AKP'ye Alevi öfkesi
 
İSTANBUL - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin (PSAKD) Kadıköy'de organize ettiği mitinge katılan 5 bin kişi, AKP'yi protesto etti. PSAKD Genel Başkanı Kazım Genç, AKP'nin Alevi açılımını hatırlatarak, "AKP'nin istediği gibi bir Alevi olmayacağız. Zorunlu din dersleri ve Diyanet kaldırılmadıkça laik olamaz" dedi.

RADİKAL - 04 Şubat 2008

'AKP'nin istediği gibi olmayız'

AKP'nin istediği gibi olmayızAlevilerden AKP'ye, "AKP, naylon Alevi federasyonlar yaratıyor. AKP, Türk-İş'ten sonra kendi Alevi derneklerini yaratmak istiyor. AKP'nin istediği gibi bir Alevi olmayacağız" mesajı verildi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin organize ettiği, "Özgürlüğümüze, öğretimize ve onurumuza sahip çıkıyoruz" mitinginde, birçok Alevi örgütü ve sivil toplum kuruluşu Kadıköy İskele Meydanı'nda buluştu.

Mitingde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı avukat Kazım Genç, "AKP Alevi örgütlerini muhatap almıyor, naylon federasyonlar yaratıyor" dedi.

Sivas ve Maraş olaylarında ölenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan mitingde, İstiklal Marşı'nın okunmaması, tartışmalara neden oldu. Mitinge katılan CHP'liler, bu nedenle meydanı terk etti.

AKP'nin istediği...

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

CHP, ÖDP ve TKP'nin de destek verdiği Alevi mitingine katılan gruplar, Tepe Nautilus önünde erken saatlerden itibaren toplandı.

Gruplar, sloganlar eşliğinde miting alanına yürürken, "Zorunlu din dersi ve Diyanet İşleri kaldırılsın", "Cemevleri ibadethane olarak kabul edilsin", "Sivas, Çorum, Maraş katliamlarının sorumluları yargılansın" yazılı dövizler taşıdı.

Mitingde konuşan Dernek Başkanı Genç, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı Alevi iftarını hatırlatarak şöyle konuştu: "AKP, Alevi örgütlerini muhatap almıyor, naylon federasyonlar yaratıyor. AKP, Türk-İş'ten sonra kendi Alevi derneklerini yaratmak istiyor. AKP'nin istediği gibi bir Alevi olmayacağız. Pir Sultan duruşu sergileyerek AKP'nin iftarını katılmadık."

Alevi öğrencilere yönelik okullarda şiddet olaylarının arttığını söyleyen Genç, "Zorunlu din dersleri kalkmadıkça, Diyanet İşleri kaldırılmadıkça, bu ülke gerçek anlamda laik olamaz" diye konuştu. Sivil anayasa tartışmalarına da değinen Genç, "O anayasada inanç özgürlüğü yok, kardeşlik, barış yok. Sadece türban ve şeriat var" dedi.

M. AKİF ERDEM İstanbul
MİLLİYET - 04 Şubat 2008

Binlerce Alevi hükümete protesto etti!

Pir Sultan Abdal Derneği'nin Kadıköy'de düzenlediği, 'Öğretimize, Özgürlüğümüze, Saygı Mitingi'nde, laiklik sloganları atıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği mitingde, Kadıköy İskele Meydanı'nı dolduran binlerce kişi, hükümetin Alevi politikasına ve son günlerde yaşanan türban krizine tepki gösterdi.

AK Parti ve MHP'nin üniversitelerde türban sertbestisi öngören anayasa değişikliği düzenlemesine tepkiler sürüyor.. Düzenleme İstanbul kadiköy'de de protesto edildi.

Pir Sultan Abdal Derneği'nin, Kadıköy'de düzenlediği ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitingde, ''Türkiye laiktir laik kalacak'' sloganları atıldı.

Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Avukat Kazım Genç, Anadolu´ya türban giydirilmeye çalışıldığını savundu.

Miting öncesi, İstanbul polisi aldığı yoğun güvenlik önlemleri aldı. Miting alanına gelenler, güvenlik güçlerince tek tek arandı. Miting alanını dolduran kalabalık, konser dinletisinin ardından, olaysız dağıldı.

SKYTURK - 04 Şubat 2008

Kadıköy'de Alevilerden AKP karşıtı Miting

Pir Sultan Abdal Kültür Derneğince düzenlenen ''Öğretimize, özgürlüğümüze, onurumuza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz'' mitingi, Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen mitinge aralarında CHP, DSP, SHP, ÖDP, DTP ve EMEP’in bulunduğu siyasi partilerin yanı sıra İHD, DİSK, 78’liler Vakfı gibi sivil toplum örgütleri ve çok sayıda Alevi derneği destek verdi.

Aralarında yöresel kıyafetli ve başları beyaz yemenili kadın ve çocukların da yer aldığı grup, Atatürk fotoğrafları, Türk bayrakları ve çeşitli dövizler taşıdı. Slogan atıp alkış tutarak Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüyen grup, burada polis tarafından oluşturulan kontrol noktalarında aranarak alana alındı.

''1993'te Sivas Madımak Oteli'nde ölenler ile demokrasi şehitleri için'' saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan mitingde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç, ''Türkiye'nin tek sorunu türbanmış gibi, türbanın dayatıldığını'' savunarak, ''AK Parti, 'sivil anayasa yapacağım' diyor, hazırlamaya çalıştığı anayasada özgürlük, inanç özgürlüğü, eşitlik, kardeşlik yok. Şeriat ve türban var'' dedi.

Laik bir ülkede din dersinin zorunlu olamayacağını, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurumun bulunmayacağını ileri süren Genç, AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun önderliğinde Bilkent Otel'de Alevilere yönelik düzenlenen iftar yemeğine de değinerek, ''Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile diğer Alevi Federasyonlarının muhatap alınmadığını, naylon federasyon kurulduğunu, AK Parti'nin Alevi örgütlerini ele geçirmeye çalıştığını'' öne sürdü.

Miting için saat 12.30’dan itibaren Kadıköy İskele Meydanı’nı dolduran binlerce kişi, “Pir Sultan Yolundayız", “Örgütlü Halk Yenilmez" şeklinde sloganlar atarak yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting, Tolga Sağ, Hasan Sağlam, Erdal Bayrakoğlu gibi sanatçıların sahne almasıyla sona erdi.

kadikoygazetesi.com - 04 Şubat 2008

Alevilerden AKP karşıtı miting 
 
Alevilerden AKP karşıtı miting KADIKÖY İskele Meydanı’nda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin organize ettiği ve birçok Alevi örgütü ve sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen ‘Özgürlüğümüze, öğretimize ve onurumuza sahip çıkıyoruz’ mitingi düzenlendi. Sivas ve Maraş olaylarında ölenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan mitingde İstiklal marşının okunmaması mitinge katılan CHP Kadıköy ve Sarıyer ilçe teşkilatı üyelerinin meydanı terk etmesine yol açtı. Mitingde “Zorunlu din dersi, Diyanet İşleri kaldırılsın, Cem evleri ibadethane olarak kabul edilsin” yazılı dövizler taşındı.

Dernek Başkanı Kazım Genç, AKP’nin Muharrem iftarını hatırlatarak, “AKP kendi Alevi derneklerini yaratmak istiyor. AKP’nin istediği gibi bir Alevi olmayacağız” dedi.

Mete YILMAZ  
AKŞAM - 03 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.