AKP'de Alevi çatlağı

AKP'de Alevi çatlağı

AKP'de Alevi çatlağı Murat Sabuncu / Gazeteport    AKP milletvekili Çamuroğlu, Kültür Bakanı'na isyan etti:Yaktığınız,...

A+A-

AKP'de Alevi çatlağıAKP'de Alevi çatlağı

Murat Sabuncu / Gazeteport
   
AKP milletvekili Çamuroğlu, Kültür Bakanı'na isyan etti:

Yaktığınız, öldürdüğünüz insanlardan bir de para mı istiyorsunuz?

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu aradı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın yalanlamasını yalanlamak için. Biraz karışık oldu biliyorum. Yine, yeni, yeniden “büyük ayıbı” yazıyorum.

Cuma günü bir yazı yazdım. "Ertuğrul Günay Alevi işadamlarından neden para istedi?" başlıklı. Kısaca özetleyeyim. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Alevilerin önde gelen isimlerinden, aynı zamanda AKP İstanbul milletvekili olan Reha Çamuroğlu'ndan bir talepte bulunmuştu. Bu talebi yazımda şöyle aktarmıştım:

"Her şey geçen yıl bir uçak yolculuğunda başlıyor. Uçakta Çamuroğlu’na rastlayan Kültür Bakanı Günay aynen şunları söylüyor: Reha Bey. Madımak Oteli’nin altındaki kebapçı taşınmak için para istiyor. Onu çıkaralım ki orayı müze yapabilelim. Siz Alevi işadamlarını tanırsınız. Onlardan rica edelim de verilecek parayı kendi aralarında bir toplayıversinler."

Çamuroğlu şaşırıyor. Günay bunu söyleyip Çamuroğlu’nun yanından ayrılıyor. Aradan kısa bir süre geçiyor. Bu kez telefon ediyor Günay:

“Reha Bey ne yaptınız? Alevi işadamları parayı toplayabildiler mi?”

Yukarıdaki konuşmayı Çamuroğlu bir dost meclisinde üç gazeteci ve bir araştırmacının yanında anlatmıştı. Bana aktaran arkadaşımdan Çamuroğlu'nun telefon numarasını alıp haberi teyit de ettim.  Cuma, cumartesi ve dün. Yani pazar günü. Gazeteport'taki arkadaşlarım beni aradılar ve Kültür Bakanlığı'ndan yazı ile ilgili bir açıklama geldiğini söylediler. Açıklama aynen şöyle:

"Gazeteport’ta 26/06/2009 tarihinde yer alan “Ertuğrul GÜNAY, Alevi İşadamlarından Neden Para İstedi?” başlıklı yazınıza ilişkin Bakanlığımızca bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Söz konusu haberin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Madımak Oteli ya da başka her hangi bir konu için kimseden para toplanması gibi bir girişimde ve bu konuda kimseden bir yardım talebinde bulunulmamıştır. Esasen Türkiye’de bütün toplum kesimlerinde ve özellikle Alevi-Bektaşi yurttaşlarımızın yoğunlukta olduğu çevrelerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın başkasının yardımına ihtiyaç duymayacak kadar yakın dostlukları ve arkadaşlıkları vardır. Okuyucularınızın yanlış bilgilendirilmesine neden olacak haberinizin açıklamamız doğrultusunda düzeltilerek yayınlanmasını rica ederiz".

Sabah saatlerinde çıkan yazımda bugün bu olayın peşinde olacağım, her kesimle konuşarak olayı aydınlatacağım demiştim.  AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu öğlen saatlerinde beni aradı. Şunları söyledi:

“Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamayı yalanlamak için sizi arıyorum. Sayın Bakan açıklamayı kendi yapmamış, bakanlığına yaptırmış. Çünkü anlatılanlar gerçek değil. Olay aynen yazdığınız gibi. Önce uçakta karşılaştık Madımak Oteli’ndeki dönüşüm için Alevi işadamlarından para  toplamamı  rica etti. Sonra telefon etti:  Topladınız mı? diye sordu.

Daha evvel anlatmadığım Bakan Günay ile aramızda geçen telefon konuşmasında kendisine şunu söyledim: Sayın Bakan yaktığınız, öldürdüğünüz insanlardan bir de para mı istiyorsunuz?

Bu arada aynı günlerde yine Alevi kökenli AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit ile paylaştım durumu. O da isyan etmişti o günlerde. Gerçi kendisi Sayın Günay  ile birlikte geldi partiye. Belki hatırlamak istemez . Ama olay aynen anlattığım gibi oldu."

AKP İstanbul Milletvekili’nin kendi partisinin Kültür Bakanını yalanladığı sözleri aynen böyle. Bakan Ertuğrul Günay belki bu kez açıklamayı bakanlık personeline yaptırmaz kendi konuşur.

Partideki Alevi çatlağını ve kırgınlığı onarmak için.

KAYNAK : GAZETEPORT - 29 Haziran 2009

İLGİLİ YAZILAR:

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.