AKP'den Alevi atağı

AKP'den Alevi atağı

AKP'den Alevi atağı Alevilerle ilgili reform paketi hazırlayan AKP, yasal statüye kavuşturulmasını hedeflediği cemevlerine maddi ve manevi yardıma...

A+A-

AKP'den Alevi atağı AKP'den Alevi atağı

Alevilerle ilgili reform paketi hazırlayan AKP, yasal statüye kavuşturulmasını hedeflediği cemevlerine maddi ve manevi yardıma hazırlanıyor..

AK Parti, Alevilikle ilgili önemli reformları önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi için düğmeye bastı. Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunulan rapor çerçevesinde cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması öngörülüyor. Başbakan Erdoğan'ın da sıcak baktığı reform paketi şunları kapsıyor:

KISA VADE: Resmi statüde olmadığı için kamu kurumlarının desteğinden yoksun olan cemevlerine her türlü maddi ve manevi yardım sağlanacak. Yine Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerleşim birimlerindeki altyapı sorunları da acilen giderilecek.

ORTA VADE: Orta vadede ise, yasal statüleri bulunmayan cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması hedefleniyor. Yasal statüsü çözümlenmesi halinde camilerde olduğu gibi cemevlerinin su ve elektrik giderleri devlet tarafından karşılanacak. Cemevi yapımında, arsa tahsisi ve inşaat yapımı gibi mevzuattan kaynaklanan zorluklar da aşılmış olacak.

UZUN VADE: Hazırlanan raporda uzun vadede Alevilikle ilgili kamusal niteliği olan bir yapının oluşturulması tasarlanıyor. Alevi kurumlarını bünyesinde barındırması ve yarı kamusal bir nitelikte olması planlanan yapının Alevilikle ilgili araştırmalar yapması öngörülüyor.

Ergun AKSOY / ANKARA
SABAH  - 2 Kasım 2007, Cuma

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.