AKP'den Bahçeli'ye Alevi yanıtı: 'Yedi uyurlar' gibisiniz

AKP'den Bahçeli'ye Alevi yanıtı: 'Yedi uyurlar' gibisiniz

AKP'den Bahçeli'ye Alevi yanıtı: 'Yedi uyurlar' gibisiniz Hüseyin Çelik yurtdışındaki vatandaşların talebi üzerine...

A+A-

AKP'den Bahçeli'ye Alevi yanıtı: 'Yedi uyurlar' gibisinizAKP'den Bahçeli'ye Alevi yanıtı: 'Yedi uyurlar' gibisiniz

Hüseyin Çelik yurtdışındaki vatandaşların talebi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her sene "Alevi büyüklerinden ve Alevilik konusunda uzman olan insanlardan" birçok kimseyi "gri" pasaport vererek, masraflarını yine devlet bütçesinden karşılayarak yurtdışındaki Alevi vatandaşların özel günlerinde onlarla birlikte bulunmak ve onlarla eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmak üzere görevlendirildiğini anlattı.

AKP’nin Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Alevi ve Bektaşiler için yapılmasını istediği şeylerin zaten yapıldığını ya da yapılmakta olduğunu belirterek, "Maalesef bu arkadaşlarımız adeta siyasi Ashab-ı Kehf’i oynuyorlar. Hani ‘Yedi Uyurlar’ var ya. Şöyle uyuyup 300 sene sonra uyandıktan sonra etrafına bakıp şaşkınlık içinde olanlar var" dedi.

Çelik, düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM konuşmasını değerlendirdi. Bahçeli’nin iktidara yönelik hakaret içeren konuşmalar yaptığını öne süren Hüseyin Çelik, MHP’nin Aleviler konusunda önerdiklerinin zaten yapıldığını bildirdi. Tunceli, Çorum ve Ankara’daki üç üniversitede Alevi Bektaşi kültürüne ilişkin bölümlerin açılmış bulunduğunu, Tunceli’deki kurumun ilk yayınının Kerbela Mersiyeleri adlı büyük hacimli bir kitap olduğunu belirten Çelik, "Sayın Bahçeli’nin danışmanları her seferinde hakaret içeren, hamaset içeren husumet içeren yeni ve orijinal ifade ve kelimeler bulmakla uğraşırken bunları kaçırıyorlar" dedi.

SADECE ALEVİLER DEĞİL SÜNNİLER DE ÖĞRENSİN DİYE...

Bahçeli’nin ders kitaplarına konulan Alevilik ve Bektaşilikle ilgili bölümlerden de haberi olmadığını öne süren Hüseyin Çelik, bu bölümlerde Alevilik, Bektaşilik, Caferilik ve Şiiliğe ayna tutulduğunu belirtti. Çelik, "Bu yapılırken de sadece Alevi vatandaşlarımızın çocukları bunları din bilgisi ahlak dersinde öğrensinler diye yapılmamıştır, aynı zamanda Sünni vatandaşlarımızın çocukları da bunları doğru öğrensin diye yapılmıştır. Çünkü birlikte yaşadığımıza göre bu toplumda birbirimizin inançlarını doğru şekilde bilmek algılamak zorundayız" diye konuştu.

ASHAB-I KEHF

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da yapması gereken bazı faaliyetlerden sözettiğini kaydeden Çelik, "Maalesef bu arkadaşlarımız adeta siyasi Ashab-ı Kehf ‘i oynuyorlar, hani yedi uyurlar var ya. Şöyle uyuyup 300 sene sonra uyandıktan sonra etrafına bakıp şaşkınlık içinde olanlar var" dedi. Diyanet’in Alevi büyüklerine sorarak 14 ciltlik Alevi klasiklerini yayımladığını, 7 cildin yolda olduğunu, bunun devam edeceğini kaydeden Çelik, Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı birçok ildeki camilerde binlerce imama Alevilik’le ilgili hizmet içi eğitim kursları verildiğini bildirdi. Çelik, "Onların da Aleviliği doğru öğrenmeleri ve doğru anlatmaları için, Sünni olan din adamlarına da Alevilikle ilgili dersler verilmiştir, hizmet içi eğitim çalışmaları yapılmıştır. Bu ülkede barış ve huzur içinde yaşayabilmemiz için birbirimizi doğru anlamamız gerekiyor" dedi.

DEVLET BÜTÇESİNDEN YURTDIŞI

Hüseyin Çelik ayrıca yurtdışındaki vatandaşların talebi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her sene "Alevi büyüklerinden ve Alevilik konusunda uzman olan insanlardan" birçok kimseyi "gri" pasaport vererek, masraflarını yine devlet bütçesinden karşılayarak yurtdışındaki Alevi vatandaşların özel günlerinde onlarla birlikte bulunmak ve onlarla eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmak üzere görevlendirildiğini anlattı. Başbakan Erdoğan’ın Muharrem orucu ve iftara, birçok bakanın Alevi etkinliklerine katıldığını anlatan Çelik, "Bunlar Türkiye de ilk olan şeylerdir" dedi. Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Faruk Çelik koordinasyonundaki Alevi Çalıştayı oturumlarından iki adet daha yapılacağını, sonra da nihai çözüm anlamına gelecek adımın atılacağını kaydetti. (ANKA)

RADİKAL - 25 Kasım 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.