AKP'den yeni Alevi açılımı

AKP'den yeni Alevi açılımı

AKP'den yeni Alevi açılımıAKP, şansını Dünya Ehl-i Beyt Vakfı üzerinden deniyor. İstanbul milletvekili Reha Çamuroğlu öncülüğünde...

A+A-

AKP'den yeni Alevi açılımıAKP'den yeni Alevi açılımı

AKP, şansını Dünya Ehl-i Beyt Vakfı üzerinden deniyor.

İstanbul milletvekili Reha Çamuroğlu öncülüğünde yapmaya çalıştığı Alevi açılımında başarısızlığa uğrayan ve Çamuroğlu’nun genel başkan danışmanlığından ayrılmasıyla zor durumda kalan AKP, bu kez şansını Dünya Ehl-i Beyt Vakfı üzerinden deniyor.

Yıllarca SHP’de siyaset yapan, daha sonra Fazilet Partisi’nden milletvekili adayı olan, kuruluşuyla birlikte AKP’ye yanaşan Fermani Altun’un başkanlığını yaptığı Dünya Ehl-i Beyt Vakfı’nın 12 Ekim Pazar günü gerçekleşecek genel merkez açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da katılacağı bildirildi.

Yeni genel merkez binası Alibeyköy’de olan vakfın yolladığı davetiyelerde vakfın logosunun hemen yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin arması bulunurken, İngilizce davet metninde Fermani Altun’un “Seyid” ünvanını kullandığı dikkat çekti. Türkçe metinde ise Altun sadece “Genel Başkan” ünvanını kullandı.

GERÇEK GÜNDEM - 7 Ekim 2008

İLGİLİ HABERLER:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.