AKP'den yine mağduruz iması

AKP'den yine mağduruz iması

AKP'den yine 'mağduruz' imasıAKP'li Belediye Başkanı Kadıoğlu'nun tutumu Belediye Meclisi'nin gündeminde.GERÇEK GÜNDEM'in...

A+A-

AKP'den yine mağduruz imasıAKP'den yine 'mağduruz' iması

AKP'li Belediye Başkanı Kadıoğlu'nun tutumu Belediye Meclisi'nin gündeminde.

GERÇEK GÜNDEM'in Türkiye'ye duyurduğu "Alevi öğrenciye işkence" haberi gündem yarattı. Hafta sonu, gazeteler, TV'ler ve internet siteleri, Gerçek Gündem'in haberini sayfalarına "kaynak göstererek" taşıdı.

Başta Hürriyet olmak üzere, Radikal, Sözcü, Güneş, Cumhuriyet, Cem TV, Kanaltürk, haberimizi okurlarına duyurdu.

TARTIŞMA İBB'YE TAŞINDI

Esenyurt'te öğretmeni Z.Y'den dayak yiyen öğrenci BK'nın durumu bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine geldi.

Meclis'te gündem dışı söz alan İBB Meclisi CHP Kadıköy İlçe Üyesi Hüseyin Sağ, sözkonusu olaydaki, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun , BK'nın ailesine yönelik tutumunu eleştirdi.

Sağ, Kadıoğlu'nun Esenyurt Belediyesi'nde memur olarak çalışan öğrenci velisini makamına çağırarak baskı yaptığını öne sürdü.

Sağ, şöyle konuştu: "Bir öğrencinin Alevi olduğu için başına gelenleri bütün Türkiye takip etti. Alevi olsun olmasın herkes kınadı. Çocuğun Babası, Esenyurt Belediyesi'nde, memur olarak çalışıyor. 7 Aralık 2007 günü Başkan Necmi Kadıoğlu, Başkan Yardımcısı Yunus Balta'nın odasına çağrıyor. Öğrenciyi döven öğretmen de odada. Kadıoğlu, "Sakın gazetecilere konuşma, prokavasyona gelme" diyerek öğrencinin babasını uyarıyor, Daha sonra aynı belediye başkanı 9 Aralık günü Başbakan Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, aileyi aradıktan sonra ailenin evine gidiyor ve her türlü yardımı yapacağını bildiriyor. İki gün önce öğretmenin makamınıza çağıracaksınız, psikolojik baskı uygulayacaksınız. Daha sonra Başbakan aradıktan sonra evine gideceksiniz, yardım sözü vereceksiniz. Burada Kadıoğlu'nun samimiyetsiz davranışını kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

AKP'DEN YİNE MAĞDUR İMASI

Sağ'ın bu sözlerinin ortamı germesi üzerine, bazı AKP'liler tepki gösterdi. İBB Meclisi AKP Grupbaşkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu ise, AKP Grubu adına söz alarak Sağ'ın konuşmasına yanıt verdi.

Mağduriyetin giderildiğini ifade eden Eviliyaoğlu, "Biz ne diyeceğimizi çok iyi biliriz. Kim kimseyi kırmak ve üzmek istemeyiz. Biz burada yapılan yanlışın ne avukatlığını yaparız ne de savunmasını yaparız. Hangi öğrencimiz yanlış bir tutumla karşılaşmışsa bizim onun yanında olmak vazifemiz. Bu da yapılmıştır zaten.

Devletin bütün kademelerinde bunun yapılması lazım ve bu da yapılmıştır zaten. TBMM İnsan Hakları Komisyonu olaya el koymuştur. Yani mağduriyet giderilmiş ve mağduriyete sebebiyet veren insan cezalandırılmıştır. Başbakan'nda arayarak geçmiş olsun demiştir. Mağduriyetler bu ülkede hep yaşanmaktadır. Kimin etrafında yaşatıldığını herkes bilmektedir. İşi oraya getirirsek, kimin dayattığını herkes biliyor. Türkiye biliyor."

GERÇEK GÜNDEM - 10.12.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.