"AKP'li Aksu'ya Maraş katliamı sorulsun"

"AKP'li Aksu'ya Maraş katliamı sorulsun"

"AKP'li Aksu'ya Maraş katliamı sorulsun"Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, "Dönemin...

A+A-

"AKP'li Aksu'ya Maraş katliamı sorulsun""AKP'li Aksu'ya Maraş katliamı sorulsun"

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, "Dönemin Emniyet Müdürü olan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu'ya Maraş Katliamı'nı sorun" dedi.

Kahramanmaraş’ta, 1978 yılının 19 Aralık’ında başlayıp 24 Aralık’ta sona eren “Maraş Katliamı” 31. yılında anılıyor.

HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Aralık’ın bir katliamın, Maraş Katliamı’nın adı olduğunu ifade ederek, “Maraş Katliamı, 1978 yılının Aralık ayında yüzlerce Alevi ve solcu; çocuk, kadın ve hamile demeden katledilişidir. Hem de güya din uğruna, vatan ve millet uğruna” dedi. Hükümetin, 6. Alevi Çalıştayı’na Maraş Katliamı sanığı olarak yargılanmış olan Ökkeş Kenger’i davet ettiğini hatırlatarak, bu durumun devletin barış ve demokrasi adına hafızasının çok zayıf olduğunu ve Maraş Katliamı’nı hatırlamadığını kanıtladığını belirten Geçmez, şunları kaydetti:

“Üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen, Maraş Katliamı ile ilgili tüm gerçekler hala açığa çıkartılmamıştır. Katliamın başlamasında, gelişmesinde ve önlenememesinde kimlerin rolü olmuştur? Hangi kişilerin veya kurumların ihmali veya etkisi olmuştur? Maraş Katliamı ile ilgili bugün de süren araştırma ve tartışmalardaki iddialara göre dönemin Belediye, Cami, İmam ve Müftülük gibi kamu ve dini kurumların rolü ve emniyet müdürlüğü, asker ve polis gibi güvenlik güçlerinin ihmali yer almaktadır. Alevi Toplumunun ve ilgili kamuoyunun vicdanında bu iddialar hala açıklığa kavuşturulmamıştır. Bunun için ilgili arşivler açılmalı, başta bugün hala hayatta olan Ökkeş (Kenger) Şendiller’den ve katliamın yaşandığı zaman kentin emniyet müdürü ve bugün AKP Genel Başkan yardımcısı olan Abdülkadir Aksu’dan, ilgili makamlar açıklamalar istemelidir. Ne Maraş Katliamı’nı ne de Sivas Katliamı’nı.. Hesap sorulmadıkça unutmayacağız. Ancak Hükümet ve devlet bu katliamları hatırladığında biz unutacağız.”

MyNet Haber - (ANKA) - 23 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.