AKP'li belediye 'Kızlar Bayramı'na karşı

AKP'li belediye 'Kızlar Bayramı'na karşı

AKP'li belediye 'Kızlar Bayramı'na karşıGenç erkeklerin sayısının hayli fazla olduğu bayramda kızlar yöresel kıyafetleriyle...

A+A-

AKP'li belediye 'Kızlar Bayramı'na karşıAKP'li belediye 'Kızlar Bayramı'na karşı

Genç erkeklerin sayısının hayli fazla olduğu bayramda kızlar yöresel kıyafetleriyle caddeyi turladı.

ZONGULDAK - Alaplı ilçesinde, her yıl geleneksel olarak kutlanan Kızlar Bayramı’na bu yıl siyasetin gölgesi düştü.  En güzel kıyafetlerini giyerek ilçe merkezinde bir araya gelen genç kızlar ve erkekler, beğendikleri eş adayını bulmaya çalıştı. Gönüller bir olurken Alaplı Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Ekrem Yazıcı  yanlış anlaşılmalara neden olduğu gerekçesiyle Kızlar Bayramı adına karşı olduklarını söyledi.

Alaplı’da, Ramazan Bayramı’ndan sonraki ilk gün kutlanan Kızlar Bayramı, bu yıl da yüzlerce genç kız ve erkeği buluşturdu. Çevre ilçe, belde ve köylerden en güzel kıyafetlerini giyinerek gelen gençler, Hükümet Caddesi’nde bir araya geldi. Gruplar halindeki genç kızlar ve erkekler, yaklaşık 700 metrelik caddenin bir ucundan öbür ucuna yürüyerek birbirlerine uygun eş adayını bulmaya çalıştı. Kimi erkekler, beğendikleri kızların peşine takılıp caddede yürürken, kimileri de banklara oturup önlerinden geçen kızlara baktı.

Alaplı Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Ekrem Yazıcı, ise bayramın ismine karşı çıktı: “Bu olay Alaplı’da geleneksel hale geldi. Kalabalıktan da görüldüğü gibi bu bir bayramlaşmaya doğru gidiyor. Burada saysak 100 tane kız varsa 500 tane erkek vardır. Yaşlısı da var, genci de var. Biz Kızlar Bayramı olarak algılanmasını istemiyoruz. Çünkü yanlış anlamalara neden oluyor. Yani bayramın kızı erkeği olacak diye bir şey yok. Biz bunu vatandaşımızın her türlü sosyal ihtiyacının karşılandığı bir bayram olarak algılıyoruz.” Belediye Başkanı karşı çıksada kızlar bayramının, mutluluğa vesile olduğu bir nişanla kanıtlandı. Geçen bayramda tanışan bir çift, ilçenin fotoğraf stüdyosunda fotoğraf çektirdikten sonra nişan törenine gidiyordu.

FOTOĞRAF: ERSİN ERCAN / DHA
(dha) - RADİKAL - 4 Ekim 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.