AKP’li belediye mobbing uyguladığı Alevi çalışanı işten attı

AKP’li belediye mobbing uyguladığı Alevi çalışanı işten attı

PİRHA - İstanbul'un Esenler İlçesinin AKP'li yöneticileri, 23 Haziran seçimleri sonrasında bünyesindeki farklı sesleri ayrıştırmaya, ötekileştirmeye ve mobbing uygulamaya başladı. Esenler Be

A+A-

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde şoför olarak görev yapan Taylan Öztürk, 23 Haziran Seçimleri sonrasında artan mobbing ve ayrımcı uygulamalar sonucu işten çıkarıldı.

“SÜREKLİ GÖREV VE YER DEĞİŞİKLİĞİNE MARUZ KALDIM”

Taylan Öztürk, “Şahsıma yönelik sürekli değişik uygulamalara başlandı. Sürekli görev ve yer değişikliğine maruz kaldım. Süreç tıkanık bir şekilde gelişmeye kapalıydı. Ben de bu işin böyle gitmeyeceğini bildiğim için belediye başkanı ile görüşmeye gittim. Ancak belediye başkan yardımcısı Nihat Karataş ile görüştürüldüm” dedi.

Başkan Yardımcısı Nihat Karataş’ın da çözüm odaklı konuşmadığını söyleyen Öztürk, başkan yardımcısının da dolaylı olarak durumu geçiştirdiğini söyledi.

“BİZDE UYGULAMALAR BÖYLEDİR, İSTERSEN DAYAN İSTEMİYORSAN İSTİFA ET”

Kendisine yönelik ayrımcı tutumu başkan yardımcısına anlattığını ifade eden Taylan Öztürk, Başkan Yardımcısının yapılan uygulamayı savunduğunu, herkese karşı böyle olduğunu söylediğini kaydetti.

“Bizde durum böyledir. Değişmez, eğer istiyorsan istifa eder gidersin” diyerek çözüme kapıları kapatan Karataş ile görüşmesi sonrasında işten çıkartılan Taylan Öztürk, şimdi işini ve haklarını geri istiyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fatih Kaleli’nin kendisinden defalarca istifa etmesini istediğini belirten Öztürk, “Kendi birim amirimdem en üst yöneticiye kadar herkes bir anda düşman kesildi” dedi.

“23 HAZİRAN’DAN SONRA ALEVİ ÇALIŞANLARA SERT TAVIR ALINDI”

23 Haziranda tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sonrasında bu durumların hat safhaya ulaştığını söyleyen Öztürk, “Seçimlerde net bir kararımız olduğunu biliyorlardı ve bunun yüzünden Alevi olan çalışanlara yönelik çok sert bir tavır alındı. Ramazanda oruç tutmadığımız için otomatikman hedeftik. Ama seçim mağlubiyetinden sonra daha çok saldırmaya başladılar. Cuma günleri namaza gitmediğimiz için eleştiri alıyorduk. Seçimler öncesinde bu kadar baskı yoktu ama seçimlerden sonra direk daha çok bireysel baskılara başladılar” dedi.

“HAKKIMI GERİ ALACAĞIM, İŞİME DÖNECEĞİM”

Araçların teknik eksikliğinden dolayı gerçekleşen iş kazası sonrasında kendisinin 10 gün keyfi bir şekilde çalıştırılmadığını söyleyen Öztürk, “Çalışmak için gittiğimde bana ya bu araçla çalışırsın ya da gidersin, dediler” ifadesini kullandı.

Taylan Öztürk, “23 Aralık’ta işten çıkarıldım. O günden bugüne tüm mücadelem işimi ve haklarımı geri alabilmektir. Dava açıp hakkımı geri alacağım. İşime döneceğim” diye konuştu.

PİRHA/İSTANBUL

AKP’li belediye mobbing uyguladığı Alevi çalışanı işten attı

AKP’li belediye mobbing uyguladığı Alevi çalışanı işten attı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.