AKP'li Belediye Sabahat Akkiraz Konserini İptal Etti

AKP'li Belediye Sabahat Akkiraz Konserini İptal Etti

AKP'li Belediye Sabahat Akkiraz Konserini İptal EttiTürk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz'ın Kars Belediyesi tarafından 4-...

A+A-

AKP'li Belediye Sabahat Akkiraz Konserini İptal EttiAKP'li Belediye Sabahat Akkiraz Konserini İptal Etti

Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz'ın Kars Belediyesi tarafından 4- 10 Mart tarihleri arasında düzenleyeceği Kültür ve Sanat Festivali'nde konser vermesinin, CHP'ye geçtiği için iptal edildiği ileri sürüldü.

KARS - Belediyenin Kültür ve Sanat Festival Komitesi adına Hilal Doğanay, Sabahat Akkiraz’ın menajeri ve kardeşi Hasan Akkiraz’la 5 Mart Cumartesi günü saat 20.00’de İsmail Aytemiz Spor Salonunda sahneye çıkması için sözleşme yaptı. 28 Aralık 2010 tarihli sözleşmede Sabahat Akkiraz ve saz arkadaşlarına KDV, yol, konaklama ve yemek bedelleri hariç 18 bin lira ödeneceği imza altına alındı. Aralarında Sabahat Akkiraz, Şevval Şam, Fazıl Say gibi sanatçıların bulunduğu bir kadro ile görüşüldü, edebiyatçı Murathan Mungan, Tuna Kiremitçi, sinemacı Sinan Çetin, TV programcılarından Fatih Türkmenoğlu ile söyleşilere yer verildi.

Kış aylarında evlerine kapananların dış dünyaya açılmalarını, sosyal açıdan yeniden buluşmayı, dayanışmayı sağlamak amacı güden festivalle lgili olarak yerel basında ve televizyonda sanatçıların adlarının da bulunduğu haberler çıktı. Ancak 1 Şubat günü Sabahat Akkiraz’ın CHP’ye geçmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti rozeti takmasının ardından iddiaya göre bazı AK Partili belediye meclis üyeleri bundan rahatsız oldu.

Sabahat Akkiraz’ın Kars konserinin iptal edilmesi üzerine bir açıklama yapan kardeşi Hasan Akkiraz, "Aralık ayı başında aracı kurum bize Kars’ta yapılacak festivalle ilgili bir teklif sundu. Buna karşı mutabık kalındı ve 5 Mart günü kapatıldı. Kars belediyesi Şubat ayı başında bununla ilgili basın bülteni dağıttığında Sabahat Akkiraz’ın ismi vardı. O arada Sabahat Akkiraz CHP üyesi olup rozet takınca Kars Belediye meclis üyelerinde bir rahatsızlık oluşmuş. Bunun üzerine konser iptal edildi. İptal edilen konserle ilgili belediyenin açıklama yapmasını istiyoruz. Ama onlar bunu yapmıyor. Burada çok büyük bir art niyet var" diye konuştu.

Kars Belediyesi Festival Komitesi adına sanatçılarla sözleşme yapan ve İstanbul’da oturan Hilal Doğanay, "Belediye, aslında en baştan Sabahat Akkiraz’ı getirme konusunda çok isteklilerdi. Sonra galiba bir takım problemler mi olmuş, artık ne konuda anlaşılamadı bilmiyorum. Bizde sorun yaşadık. Neticede Sabahat hanımın yeri çok farklı bizde. Kars’a götürmeyi çok istedik ama olmadı. Afişlere kadar herşey belirlenmişti" dedi.

Öte yandan Belediye Başkanı AK partili Nevzat Bozkuş Kars dışında olduğundan bağlantı kurulamadı. Konserle ilgili bir açıklama yapan Belediye Özel Kalem Müdürlüğü, Sabahat Akkiraz ile hiçbir anlaşma yapılmadığını ileri sürdü. Yetkililer, aralarında Sabahat Akkiraz’ın buluduğu bir çok sanatçıdan festivale katılımları için fiyat teklifi aldıklarını ifade ederek, "Bütçemize göre hareket ediyoruz. Sanatçılarla ona göre fiyat teklifi aldık. Uygun olanlarla anlaşıyoruz. Festivain afişlerini henüz bastırmadık. İddialar asılsız" dediler.

Radikal - Hümeyra PARDELİ- Dinçer AKTEMUR - (dha) - 18.02.2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.