AKP'li Çamuroğlu açılımı genişletti

AKP'li Çamuroğlu açılımı genişletti

AKP'li Çamuroğlu açılımı genişletti Alevilerin taleplerini görmezden gelerek, ‘Alevi Açılımı’ hazırlayan AKP,...

A+A-

AKP'li Çamuroğlu açılımı genişletti AKP'li Çamuroğlu açılımı genişletti

Alevilerin taleplerini görmezden gelerek, ‘Alevi Açılımı’ hazırlayan AKP, şimdi de açılımı genişletme iddiasında

AKP’nin İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Alevi açılımının, Süryani, Yezidi ve Bahai gibi farklı dini grupları da kapsayacak şekilde genişletileceğini iddia etti.

Alevi kökenli Çamuroğlu, Alevilerin taleplerinin ele alınacağı fikir üretme toplantısının ocak ayının ikinci yarısında yapılacağını söyledi. ANKA’ya konuşan Çamuroğlu, toplantıya belli bir temsile sahip olan tüm vakıf ve dernek, kanaat önderleri, öğretim üyeleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu’ndan yetkililerin davet edileceğini açıkladı.

Bir veya iki gün sürmesi beklenen toplantıda konu sınırlaması olmaksızın herkesin eteğindeki taşları dökeceğini savunan Çamuroğlu, toplantıdan elde edilecek verilerle konu hakkında bir düzenleme yapılacağını belirtti. Düzenlemelerin Alevi açılımı ile başlayıp dini azınlıkları da kapsayacak şekilde genişletilebileceğine ifade eden Çamuroğlu, “Azınlıklar, Lozan’da tanımlanmıştır. Ama bize Süryanilerden de Bahai ve Yezidilerden de sorunlar geliyor. Kendilerini itilmiş, kenarda tutulmuş, ikinci sınıf vatandaş olarak hissettiklerini söyleyenler var. Demokratik bir devlet, vatandaşları arasında ayrımcılık yapamaz. Yapacağımız açılım ve çözüm politikalarında, onları da hesaba katmak zorundayız” diye konuştu.

Yine Muharrem İftarı

Çamuroğlu, geçen yıl ilkini yaptıkları ve Alevilerin protesto ederek katılmadığı “Muharrem İftarı”nın ikincisini de ocak ayının ilk haftasında düzenleyeceklerini bildirdi. Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı iftarın, bu kez İstanbul’da düzenleneceğini ifade eden Çamuroğlu, yemeğe sadece Alevi derneklerinin değil geniş bir kesimin davet edileceği iddiasında bulundu.

Alevi derneklerinin istek ve sorunlarının çözüm yerinin ne Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ne de Kültür Bakanlığı’nın olduğunu söyleyen Çamuroğlu, yeni yılla birlikte hükümetin “Dini Kültüre Hizmet” çerçevesinde yeni bir birim oluşturacağını savundu. Çamuroğlu, bu birimin bakanlık mı yoksa farklı bir kuruluş mu olacağı konusunun ise netleşmediğini söyledi.

EVRENSEL - (HABER MERKEZİ) - 23 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.