AKP'li Çamuroğlu: Alevi Oyları CHP'ye Gitti

AKP'li Çamuroğlu: Alevi Oyları CHP'ye Gitti

AKP'li Çamuroğlu: Alevi Oyları CHP'ye GittiÇAMUROĞLU İTİRAF ETTİ : ALEVİ AÇILIMI KARŞILIK BULMADIAKP'deki Alevi açılımının...

A+A-

AKP'li Çamuroğlu: Alevi Oyları CHP'ye GittiAKP'li Çamuroğlu: Alevi Oyları CHP'ye Gitti

ÇAMUROĞLU İTİRAF ETTİ : ALEVİ AÇILIMI KARŞILIK BULMADI

AKP'deki Alevi açılımının mimarı olarak gösterilen Reha Çamuroğlu, 29 Mart Yerel Seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede ilginç itiraflarda bulundu: Alevi açılımı karşılık bulmadı. İstanbul'da oylar Kılıçdaroğlu'na gitti.

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, İnternethaber'e seçim sonuçlarını değerlendirmesinde, AKP’nin Alevi açılımının seçimlerde toplumda yeteri kadar karşılık bulmadığını söyledi. Çamuroğlu, “İstanbul’da istediğimiz kadar yönelim olmadı. Ama bunun da nedeni CHP’nin adayının Alevi olmasıdır" dedi.

Dünyada yükselen milliyetçilik akımlarının Türkiye'yi etkilediğini ifade eden Çamuroğlu, "Tokat gibi bazı yerlerde Aleviler MHP’ye yöneldi. Bunlar Türk Alevileridir. Ancak Kürt Alevileri ise DTP’ye yöneldi. Bunun nedeni dünyadaki ekonomik kriz sonrası başlayan milliyetçi dalgadır ve bu dalga Türkiye’yi etkilemeye başlamıştır. Bu seçimde de bunun etkileri oldu" yorumunda bulundu.

BİRGÜN -  4 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.