AKP'li Çamuroğlu'ndan Bardakoğlu'na tepki

AKP'li Çamuroğlu'ndan Bardakoğlu'na tepki

AKP'li Çamuroğlu'ndan Bardakoğlu'na tepki ANKARA - AKP'nin Alevi kökenli milletvekili Reha Çamuroğlu, Danıştay'ın...

A+A-

AKP'li Çamuroğlu'ndan Bardakoğlu'na tepkiAKP'li Çamuroğlu'ndan Bardakoğlu'na tepki

ANKARA - AKP'nin Alevi kökenli milletvekili Reha Çamuroğlu, Danıştay'ın 'mevcut müfredatla din dersi zorunlu olamaz' kararını sert bir dille eleştiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'na tepkili. Çamuroğlu, "Danıştay'ın kararı yanlış. Bizden görüş alınmalıydı" diyen Bardakoğlu'na şu eleştiriyi yöneltti: "Dini bilgi alanında bir tekel olma iddiası var. Bardakoğlu, azarlayıcı bir üslupla ortaya çıkıyor. Bu bir devlet memuru için hoş değil."

82 Anayasa'nın tuhaflıklarından birisinin de zorunlu din dersi olduğunu belirten Çamuroğlu şöyle devam etti: "Bu konu Anayasa'da düzenlendiğinde sanki din dersi diğer derslerden daha önemli gibi görünüyor. Oysa okullarda Türkçe, tarih, matematik de zorunlu; ancak Anayasa'da bunlar yok. Din dersi de bu bağlamda değerlendirilmeli; Anayasa'dan çıkarılmalı."

Okullardaki din ve ahlak bilgisi ders kitaplarının içeriğine ilişkin son yıllarda olumlu adımlar atıldığını belirten Çamuroğlu, şöyle devam etti: "Tarafsızlığa doğru bir bir gidiş var. Ancak uygulamaya dönük adımlar da atılmalı; bu konuda da ciddi bir değişim yaşanmalı. 'Din ve ahlak dersi'nin verilmesi gerekli Ancak bu namaz dua, oruç gibi ritüellerin öğretildiği bir ders olmamalı. Bu anlamda din dersinin seçmeli hale getirilmesi gerikiyor. Çocuğunun din dersi almasını isteyenler başvursun; yani 'Almak istiyorum' denilsin. 'Almak istemiyorum' şeklindeki başvuru sıkıntı yaratabilir."

Çamuroğlu, zorunlu din dersiyle ilgili tartışmalar ve Alevi kesiminin beklentileri kapsamında Başbakan Tayyip Erdoğan'la da görüşecek ve bu konulardaki talepleri iletecek.

Çamuroğlu Bardakoğlu'nun açıklamaları için şunları söyledi: "Satıraralarında dini bilgi alanında bir tekel olma iddiası var. Bu doğru değil; buna katılmam da mümkün değil. Bardakoğlu, azarlayıcı bir üslup ve edayla da ortaya çıkıyor. Bu bir devlet memuru için hoş değil. Bardakoğlu, Devlet Bakanları Sait Yazıcıoğlu ve Mehmet Aydın'ın yaklaşımlarından farklı bir tavır izledi. Bu da da dikkat çekici."

NAZİF İFLAZOĞLU
RADİKAL - 8 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.