AKP'li Durak'ın kalem müdürüne 12 bin YTL maaş

AKP'li Durak'ın kalem müdürüne 12 bin YTL maaş

AKP'li Durak'ın kalem müdürüne 12 bin YTL maaş ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKP'li Aytaç Durak ADANA (Cumhuriyet)...

A+A-

AKP'li Durak'ın kalem müdürüne 12 bin YTL maaşAKP'li Durak'ın kalem müdürüne 12 bin YTL maaş

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKP'li Aytaç Durak

ADANA (Cumhuriyet) - Adana Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Aytaç Durak , bazı bürokrat ve danışmanların 12 bin YTL'ye varan tutarlarda aylık almasını, "Benim genel sekreterim, danıştığım kişiler herhangi bir sektörün müdürlerinin ayarında maaş almalı" diyerek savundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde bazı yöneticilerin yüksek maaş aldıklarına yönelik iddialar yerel basında haber olarak yer aldı. Kentte tartışmalara neden olan habere göre, bazı bürokratlar hem görevlendirildikleri kadroda, hem de Adana Büyükşehir Belediyesi'nin festival, kültürel ve sosyal etkinliklerini gerçekleştiren firmalardan maaş alıyorlar.

Listeye göre, Durak'ın özel kalem müdürü Gökçen Aydın 11 bin 863 YTL, özel kalem müdür yardımcısı Süreyya Paşatacı 6 bin 48 YTL, danışman Ali Ulukanlıgil 6 bin 48 YTL ve Türkiye Belediyeler Birliği'nde görevli Sabahattin Ütkür de 7 bin 908 YTL tutarında maaş alıyor. Yüksek maaş alanlar listesinde Durak'ın ve bürokratlarının akraba ve yakınlarının da olduğu öne sürüldü. Ortaya atılan rakamları "abartılı" bulan Başkan Durak, belediye şirketlerinin ayrı maaş ödemelerinin bürokrat ve danışmanlarının gelirini arttırmak için yapıldığını belirtti. Durak ödemelerin yasal olduğunu savundu.

Cumhuriyet - 22 Nisan 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.