AKP'li Özbayrak: Bugün Alevilere verirseniz, yarın satanistlerde ister

AKP'li Özbayrak: Bugün Alevilere verirseniz, yarın satanistlerde ister

AKP'li Özbayrak: Bugün Alevilere verirseniz, yarın satanistlerde ister TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Diyanet işleri Başkanlığı’nın...

A+A-

AKP'li Özbayrak: Bugün Alevilere verirseniz, yarın satanistlerde ister AKP'li Özbayrak: Bugün Alevilere verirseniz, yarın satanistlerde ister

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Diyanet işleri Başkanlığı’nın bütçesi hakkında konuşan AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Alevilerin Diyanet Bütçesinden hizmet alma talepleri hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.
     
Özbayrak, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alarak Aleviliğin son dönemlerde ayrı bir din gibi pazarlandığını söyledi. “Alevilik şia mezhebinin, Şiiliğin bir koludur" diyen Özbayrak, Aleviliğin birçok kolunun olduğunu belirterek, Diyanet’ten pay ayrılmasıyla ilgili şunları söyledi.    

“Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da biz tahsisat yapın derse ne olacak? Mecusiler, Satanistler gibi gruplar da benzer taleplerle gelebilirler." Özbayrak, ayrıca YÖK’ün ilahiyat fakültelerini “tırpanladığını" savunarak kimi fakültelere hiç öğrenci alınmadığını kaydetti. Özbayrak, Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Yazıcıoğlu’nun bu konuda YÖK ile bir irtibata geçip geçmeyeceğini sordu.

Özbayrak’ın konuşmasına bazı CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.
     
Özbayrak’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin Özbayrak’ın Alevilerler ile satanistleri bir tuttuğunu söyleyerek, “Ben Sünniyim. Ama 10 milyon Aleviyi, satanistlerle bir tutuyorsa eyvah. Ben bunu son derece sakıncalı buluyorum. Benim arkadaşlarım, Diyanetten eğer devlet din adına bütçe ayırıyorsa 10 Alevi için de bütçeden pay ayrılmasını istiyor. Sözlerin yanlış oldu" dedi.
     
Ergin’in konuşmasının ardından söz alan Özbayrak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve düzeltmek istediğini belirtti. Özbayrak, “Kimse Alevileri, sapık anlaşıylarla bir tutamaz. Alevilik Şia mezhebinin bir koludur. Nursayubilik, Caferilik gibi Şia mezhebinin diğer kolları da ayrı ibadet yeri, ayrı bütçe isterlerse ne yapacağız. Bu işin ucunu kaçırırsak, iş buraya kadar da gidebilir. Bu işini sonunun olmadığını söylemek istedim" diye konuştu.
   
(ANKA) - 31.10.2007
     

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.