AKP'li Özbayrak Yine Sahnede

AKP'li Özbayrak Yine Sahnede

AKP'li Özbayrak Yine SahnedeTBMM'nde Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe görüşmeleri sırasında “Alevilere verirseniz,...

A+A-

AKP'li Özbayrak Yine SahnedeAKP'li Özbayrak Yine Sahnede

TBMM'nde Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe görüşmeleri sırasında “Alevilere verirseniz, yarın satanistler de ister” diyerek tepki çeken AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak yine sahneye çıktı. Bugün gerçekleştirilen Adalet Bakanlığı Bütçe Görüşmeleri sırasında Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açış konuşmasının ardından söz alan Özbayrak, sonu "tay" ile biten kurumların kendilerini anlatmaları gerektiğini belirterek, "Kimse onların ne yaptığını bilmiyor. Tüm meslek gruplarında olduğu gibi yargıdaki çürük elmalar da ayıklanmalı" diye konuştu.  

Bütçe Görüşmelerinde "- Tay" Tartışması
 
Adalet Bakanlığı'nın Bütçesi Üzerindeki Görüşmelerde, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak'ın Yüksek Yargı Organlarına, Hakim ve Savcılara Yönelik Sözleri Tartışmaya Neden Oldu.

Adalet Bakanlığı'nın bütçesi üzerindeki görüşmelerde, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak'ın yüksek yargı organlarına, hakim ve savcılara yönelik sözleri tartışmaya neden oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığı ile Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkanlıkları bütçelerinin görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti'li Özbayrak, hukukçu olmadığını belirterek, bir vatandaş olarak yargı hakkında oluşan imajı değerlendirmek istediğini söyledi. 

Adli sistemin dışarıdan görüntüsünün son derece "kaotik" olduğunu iddia eden Özbayrak, ''Sonu '-tay'la biten bir çok mahkeme ve bunların içinde de yığınla daire... Ancak, bu mahkemeler ne iş yapar, hangi davalara bakar, bunlara nasıl müracaat edilir, ne tür hizmet sunarlar, doğrusu benim meçhulüm'' dedi.

Özbayrak, özellikle son beş yılda kanunlarda yapılan değişikliklere hakim ve savcıların ayak uydurmakta zorlandığını savundu. ''Ancak her meslek ve toplulukta görülebilen çürük elmalar, bu meslekte de zaman zaman görülebilmekte. Bizim beklentimiz, bu tür çürük elmaların bir an önce adalet kurumu bünyesinden...'' diye konuşurken, MHP Antalya milletvekili Mehmet Günal, araya girerek,''Hem 'bilmiyorum' diyorsunuz hem de çürük elmalar diyorsunuz'' diye tepki gösterdi.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de ''O zaman milletvekilleri içindeki çürük elmaları da söz konusu ederler. Sizin için de söylerler. Olur mu?'' diye konuştu.

Özbayrak, ''Anlayışta ciddi kıtlıklar var'' diye sözlerini sürdürünce MHP'li Günal, ''Tay diye başladın, tay, tay diye gidiyorsun'' dedi.

''O tay nereden çıktı?'' diye soran CHP'li Ergin, Komisyon Başkanı Sait Açba'ya dönerek müdahale etmesini istedi. Ergin, ''Tay, tay diyerek, Danıştaya, Sayıştaya, Yargıtay'a hakaret ediyor'' diye konuştu.

Özbayrak'ın, ''Türkçe'ye çok daha iyi hakimim sizden'' demesi üzerine CHP'li Ergin, ''Bütün yargı kurumlarına hakaret ettiniz. Ne demek tay, tay? Bırak Türkçe'yi, sen kendine hakim değilsin'' karşılığını verdi.

Özbayrak, kimseye ''tay'' demediğini, sonu ''tay'' ile biten kurumlar dediğini söyledi.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun ''Sayıştay'dır, Danıştay'dır, Yargıtay'dır'' karşılığını vermesi üzerine Özbayrak, ''Ben de tam da onları kastediyorum'' dedi.

(Anadolu Ajansı) 8 Kasım 2007 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.