AKP'li vekillerden şok itiraf

AKP'li vekillerden şok itiraf

AKP'li vekillerden şok itiraf!AKP milletvekilleri, türban konusunda ağızlarındaki baklayı çıkardılar.KONYA'da Gazeteciler Cemiyeti'ni...

A+A-

AKP'li vekillerden şok itirafAKP'li vekillerden şok itiraf!

AKP milletvekilleri, türban konusunda ağızlarındaki baklayı çıkardılar.

KONYA'da Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden AKP milletvekilleri, ilginç açıklamalarda bulundu. TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Konya Milletvekili Avukat Hüsnü Tuna, türban yasağıyla ilgili açıklama yaparken, "İnşallah hedefimiz kamu hizmetlerinde de, yani kamu hizmeti veren personellerde de böyle bir yasağın olmamasıdır. Bu utanç verici bir şey diye düşünüyorum"dedi.

Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden AKP Konya Milletvekilleri Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Sami Güçlü, Ali Öztürk, Mustafa Kabakçı, Hüsnü Tuna ve Kerim Özkul katıldı. Milletvekilleri, gazetecilere çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Hüsnü Tuna, son günlerde tartışılan türban yasağıyla ilgili konuştu.

Tuna," Biliyorsunuz Türkiye'de özgürleşme adına yeni bir Anayasa çalışması devam ediyor. Bunun için de bir değişiklik düşünülüyor. Bu değişkilte hedef bir, özgürlüğün sağlanması ikincisi bu özgürlüğü sağlayacak maddenin yargı veya başka bir unsur tarafından ortadan kaldırılmamasının tedbirinin alınması noktasında çalışma yapılıyor. İnşallah önümüzdeki hafta içinde netleşir. Üniversitelerde kılık kıyafet serbest olursa, kamu hizmetinde yasak devam eder mi? İnşallah hedefimiz kamu hizmetlerinde de, yani kamu hizmeti veren personellerde de böyle bir yasağın olmamasıdır.

Bu utanç verici bir şey diye düşünüyorum ben. Ama bunun yeri 42'nci madde değil. Çünkü 42'nci madde eğitim hakkıyla ilgili madde olduğu için. Orada çalışma hakkını düzenleyemiyoruz. Zamanı gelinçe inşallah o çerçevedeki düzenlemeler de gündeme gelecektir. "dedi.

TAYİNLERDEN ŞİKAYET ETTİ

AKP Milletvekili Mustafa Kabakçı'da konuşmasında tayin isteyen memurlardan şikayet etti. Kabakçı "Konya'ya tayin olduktan sonra evliyse kayınvalidesinin evinin yanına, evli değilse babasının evinin yanına tayin isteyenlerden de fırsat bulursak siyaset yapacağız. Bu biraz Konya ağızı bir şey oldu ama. Siyasetçi bu baskının altından samimi olarak kurtarılmalı. "dedi.

Milliyet - 25 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.